Milyen lépésekből áll a kutya öregedése?
Van egy mostmár több mint 10 éves kutyám. Egy akita keverék, olyan mint egy Siba inu, tehát nem nagy testű.
Igazából ennyire öreg kutya nem volt a háznál, a nagyobb testű kutyáink hamar elhúnytak. A nyolc évet sem élték meg.
Nagyon öregnek számít már? Mire kell odafigyelni egy idős kutyánál? Sétálni nagyon szeret az erdőben, ez neki a legnagyobb öröm. Eddig még nem volt rá példa, de idén nyáron két alkalommal is elkezdett három lábon ugrálni, nem tudott rá állni az első jobb vagy bal lábára. Felemeltem, de mire hazaértünk már kutya baja se volt. Egy foga idén kiesett. Máson igazából nem nagyon látszik az öregedése.
Itt az utcában volt egy olyan öreg kutya, amit elvitt a gazdája sétálni, de az út feléig se bírta ki. Haza kellett mennie egy kis kocsiért és azon tolta haza. Nem bírt mozdulni egy lépést sem tudott már a kutya tenni. (Nem pusztult el, még élt vagy 2 évet.)
Attól félek, hogy én is így járok majd. Van ajánlott életkor, hogy mennyi életkorig ajánlatos túrázgatni? Ha nem mozog az se tesz jót egy szerintem ebnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!