Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki kellett volna kérnem a...

Ki kellett volna kérnem a véleményüket?

Figyelt kérdés
Vettem egy Amerikai Staffordshire Terrier-t. Szerdán hoztuk el a kicsit most nyolc hetes. Panelba lakok. A szomszédok nagyon háborognak, hogy egy "harci" kutyát hoztam ide az engedélyük nélkül. Mielőtt elhoztam megnézted az ebrendeletet nincs benne olyan, hogy engedély-t kellett volna kérnem. És jegyzői engedély sem szükséges rá azt is megnéztem. Most mit tegyek, hogy lenyugodjanak? Félek, hogy megmérgezik vagy ilyesmi.
2010. márc. 14. 15:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Had simogassák meg. Egyből meg fog lágyulni a szivük:) ha nem akkor meg sz*ard le öket nem tehetnek semmit elene ha nincs rendelethez kötve.
2010. márc. 14. 15:19
 2/10 anonim ***** válasza:
32%
Panelba egy staffi? Biztos, hogy ez jó ötlet? Amúgy meg bírom a fontoskodó szomszédokat! Ha a kutyát megmérgezik egyértelmű, hogy valamelyik kedves szomszéd volt, és följelentheted őket!
2010. márc. 14. 15:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Járj vele kutyasuliba, tanítsd meg neki trükköket, had lássák, milyen okos és kápráztasd el őket! Sok embert le lehet venni azzal a lábáról, ha látják, milyen jól nevelt, okos kutyád van és ha még tanítasz neki pár mókás trükköt is, jó esélyjel meglágyul a szívük. Kölyöknek is meg lehet tanítani sok aranyos dolgot, hát rajta! Addig is, legyél nagyon kedves mindenkivel, az intrikákkal pedig ne foglalkozz, még ha nehéz is.
2010. márc. 14. 15:52
 4/10 A kérdező kommentje:
Rendben megpróbálom! Köszönöm a válaszokat! Suliba amúgy is jártunk volna engedelmességi feladatokra és őrző-védőre.
2010. márc. 14. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

És a házirendet megnézted? Sok panelháznál, társasháznál az összes lakó írásos beleegyezése szükséges a kutya tartásához.

Amíg a kutya nem ugat, nem rombol, nem piszkít a lépcsőházba, nincs okuk, jogalapjuk téged feljelenteni és a kutya eltávolítását kérni.

Próbálj meg jó fej lenni, és ahogy előttem írták, megszerettetni a lakókkal a kutyát. Simogassák meg (ez a kutya szocializációjának is jót tesz!), mutasd meg pár hét elteltével, hogy milyen ügyesen tud ülni, feküdni, pacsit adni.

Figyelj oda nagyon a helyes nevelésre (korán elkezdett szocializáció mind emberek, mind kutyák felé!), különösen a lakásban való ugatásra, és akkor reméljük minden rendben lesz.

2010. márc. 14. 16:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Mindent megteszek majd!
2010. márc. 14. 16:11
 7/10 anonim ***** válasza:
67%
A mérgezéstől meg ne félj, panelban nem tudnak neki csak úgy bedobni valami mérget, mint egy magánháznál.
2010. márc. 14. 16:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
De azért tanítsd már most pici korában neki, hogy a földről nem ehet fel semmit és ne fogadjon el kaját idegenektől!
2010. márc. 14. 16:42
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__661380-aki-pa.. ezt a kérdést én tettem fel nem olyan régen. nálunk is így volt senki nem örült a lépcsőházba de nem törődtem velük én is féltem hogy megmérgezik vagy ilyesmi az ajtón ahol a levelet belehet dobni jó erősen le is ragasztottam már itt van a kutya 2 hónapja és már nincs gond már mindenki azt kérdezi hogy meg simogathatják-e. már nincs gond. nem tudnak csinálni semmit ha kutyát tartasz akkor azt tartasz. az én szomszédom se kérte ki a véleményem hogy zavarna e engem hogy ők gyereket akarnak mert a gyerek is üvölt még akár hajnalban is.
2010. márc. 14. 18:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 15. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!