Mit jelent hogy nem tudja tartani a vizeletét? (bővebben lent)
Idős kutyáról van szó.hiába visszük le annyiszor mint a másikat,ettől függetlenül napi 3x bepisil,bekakil.
Ilyenkor már nem beszélünk szobatisztaságról?
(én irtam ki korábban kérdést már ugyanerről a kutyáról,15 éves,nem lát,nem hall)
Inkontinencia,sajna a korral jár és ez csak rosszabb lesz.
El kellene engedni... :(
Ha csak rövidebb ideig tudja tartani, de tudja valamennyit, akkor egyszerűen gyakrabban kell levinni, ha ez megoldható. Pl. ha napi 3x pisil be, akkor plusz három levitelt kéne beiktatni. Ha nem tudja rendesen tartani sem, tehát csöpög neki, akkor nem sok mindent lehet tenni. Elvileg vannak gyógyszerek inkontinencia ellen, fiatalabb kutyáknak, de azok sem válnak be száz százalékig, és ha ennek már öregségi oka van (idegsorvadás, izomgyengeség stb.), akkor sajnos nemigen lehet segíteni rajta.
A kutya teljes életminőségét kell figyelembe venni mindenesetre, mielőtt megszületik valamilyen döntés.
Köszi utolsok,de sajnos nem lát már és nem igazán tudja épp hol van:((
Régen ha baleset volt,kiment a konyhába,de most annyira nem tudja hol van hogy simán bepisil a szobába(akár séta után is),igy nem találná meg a kutyapelenkát sem sztem:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!