Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit jelent hogy nem tudja...

Mit jelent hogy nem tudja tartani a vizeletét? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Idős kutyáról van szó.hiába visszük le annyiszor mint a másikat,ettől függetlenül napi 3x bepisil,bekakil.

Ilyenkor már nem beszélünk szobatisztaságról?

(én irtam ki korábban kérdést már ugyanerről a kutyáról,15 éves,nem lát,nem hall)

2015. szept. 22. 14:56
1 2
 1/13 anonim válasza:
49%

Inkontinencia,sajna a korral jár és ez csak rosszabb lesz.

El kellene engedni... :(

2015. szept. 22. 15:01
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen tudom...az eszem tudja...:(
2015. szept. 22. 15:09
 3/13 anonim ***** válasza:
Doki látta, nincs felfázva, nem beteg?
2015. szept. 22. 15:21
 4/13 A kérdező kommentje:
nem beteg...15,5 éves,egyszerüen öreg,dokihoz a napokban megyünk,de fel kell készülnöm mit mond..
2015. szept. 22. 15:46
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem arról van szó, hogy elfelejtette a szobatisztaságot, a kora miatt legyengült a veséje és a húgyhólyagja, nem tehet róla. Kezdd el erősíteni a szívedet :(
2015. szept. 22. 22:34
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak rövidebb ideig tudja tartani, de tudja valamennyit, akkor egyszerűen gyakrabban kell levinni, ha ez megoldható. Pl. ha napi 3x pisil be, akkor plusz három levitelt kéne beiktatni. Ha nem tudja rendesen tartani sem, tehát csöpög neki, akkor nem sok mindent lehet tenni. Elvileg vannak gyógyszerek inkontinencia ellen, fiatalabb kutyáknak, de azok sem válnak be száz százalékig, és ha ennek már öregségi oka van (idegsorvadás, izomgyengeség stb.), akkor sajnos nemigen lehet segíteni rajta.

A kutya teljes életminőségét kell figyelembe venni mindenesetre, mielőtt megszületik valamilyen döntés.

2015. szept. 23. 13:32
 7/13 A kérdező kommentje:
napközben egyedül vagyok velük itthon,és én nem vihetem le mert nem cipekedhetek(veszélyeztetett terhesség),szerencsére csak többszöri baleset van,nem csöpög.
2015. szept. 23. 14:26
 8/13 anonim ***** válasza:
Akkor vészmegoldásként próbáld meg a kutyapelenkát. Leteszed pl. fürdőszobában, ahol könnyen tisztítható a helyiség, és a kutya is könnyen hozzáfér.
2015. szept. 23. 14:58
 9/13 anonim ***** válasza:
Illetve ezt sem tudom mennyire megoldható, külföldön láttam babakutyáknak olyan szobavécét (tenyésztőnél), hogy nagyobb lapos ládába kis föld és rajta füvet növesztenek. Vagy a macskaalomhoz hasonló dolog. Ezek hátránya, hogy nehezebb takarítani, de talán a kutyus könnyebben felfogja, ha odaviszed őt a dolgát végezni, hogy ez most mire van, mint a pelenkát. Csak ötlet.
2015. szept. 23. 15:01
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszi utolsok,de sajnos nem lát már és nem igazán tudja épp hol van:((

Régen ha baleset volt,kiment a konyhába,de most annyira nem tudja hol van hogy simán bepisil a szobába(akár séta után is),igy nem találná meg a kutyapelenkát sem sztem:(

2015. szept. 23. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!