Mekkora a húgyhólyag befogadó képessége? Mennyi vizeletet tud maximum magában tartani a nélkül, hogy egy csepp is távozna belőle?
Ez nem annyira a hólyag befogadóképességén, hanem sokkal inkább a záróizmok erősségén múlik. Van, aki gyakran, keveset pisil és akad, aki csak 8-10 óránként, de akkor annyit, hogy egy ló is megirigyelhetné.
Az inkontinenciával küzdőknek sem a hólyagjuk befogadóképessége csökken, hanem a záróizmuk gyengül.
Utánanéztem a neten: átlag 300-350 cm3-t, maximum kb.500 cm3-t írnak a hólyag befogadóképességére.
Én is úgy tudom, hogy 500ml. De: „Az első ingerek 80 ml-es telítettségnél érezhetők, de ekkor még sokáig továbbtelítődik a hólyag.”
Nekem sikerült 1500ml „összegyűjtenem”. Igaz, nem önszántamból, hanem gerincsérv miatti vizeletelakadástól.
Az orvos azt mondta, ha kb 20percel később visz be a mentő, nekem annyi!
Egyszer rengeteget ittam egy óra előtt még gimis koromban és nem tudtam kikéreckedni órán. De már a 10. percben nagyon kellett. Kicsöngőnél kb kitörtem az ajtót úgy rohantam ki, be a wc-be és kb 3-4 percig csorgott. Akkor pisiltem a legtöbbet, szerintem meglehetett két csészényi.
Utána megtanultam, soha többet nem ittam óra előtt vagy ha igen, csak 1-2 apró kortyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!