Allergiás vagyok a kutyákra? Hogy értessem meg a szomszédokkal hogy ne eresszék rám őket amikor kint meglátnak? Mindig mondják h nem bánt stb de én befulladok tőle.
Ráadásul ezek a gazdák nem hiszik el hogy valaki allergiás lehet a kutyákra mert szerintük csak macska allergia létezik... nem értik meg.... és multkor együtt voltak sétáltatták őket póráz nélkül és összeállva mondták hogy nem is vagyok allergiás.
egyébként az furcsa hogy a cicákra meg tényleg nem vagyok allergiás....
Őszintén, ha közölted, és nem működik, akkor a kommunikáció mint lehetőség nem működik.
Akkor van a spray, esetleg vannak kutyariasztók is (nem feltétlen paprikaspray kell), illetve egy utolsó udvarias felszólítás, hogy vagy ez, vagy mostantól feljelented őket póráz nélküli sétáltatásért.
Akiknek a szép szó nem használ, ott sajnos más megoldás nincsen.
Az unokahúgom is allergiás a kutyára, és neki is van kutyája, igaz gyógyszerezi magát rendesen.
Amúgy a törvény téged véd, mivel kutyát elengedni, csak kutyafuttatóban szabad, így két ház közti közterületen nem szabályos a póráz nélküli sétáltatás.
sajnos a törvény közterületen nm követeli meg a póráz használatát, csak azt hogy ne hagyd felügyelet nélkül, illetve nem szabad engedni hogy elkóboróljon.
"193. § (1) Aki a felügyelete alatt álló kutyát
a) a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja,
b) természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen – a vadászkutya kivételével – póráz nélkül elengedi, vagy kóborolni hagyja,
c) szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön – vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével – szállítja. "
amúgy én nem fogom mérgezni magam gyógyszerekkel csak azért mert egyes emberek rám akarják kényszeríteni a hobbi állatukat..... nekem is jogom van élni akár kutya nélkül is.
ma 12:29
Tévedsz. Volt erről sok-sok vita. Mióta pedig az önkorik csinálhatnak rendeletet a közösségi együttélésre, azóta szépen bele is teszi a legtöbb, hogy csak pórázon lehet a kutya közterületen.
Az mindegy hogy allergiás vagy, vagy nem, a szomszéddal kellene megértetni, hogy ne engedje rád a kutyákat.( Nekem egy szép szőrös van, de van olyan aki nem szereti ha kutya van körülötte, hát van ilyen.) Ha a szép szóból nem ért akkor lépj oda egy kicsit ne légy puding.
(Bár lehet a kutya előbb megérti, addig is, a kutyával annyit tudsz csinálni, ha látod hogy jön, szépen határozottan figyelmen kívül hagyva őt/őket, elindulsz a dolgodra.A lényeg hogy ne állítson falhoz, ne add meg neki a "figyelmet".)
Először is, menj el allergia tesztet csináltat, hogy tudd, tényleg allergiás vagy-e a kutyákra.
Párom annyira allergiás a macskára, hogy taknya-nyála egybefolyik, amint belép egy olyan szobába ahol macska tartózkodott előtte, de szabad téren semmi baja nem lesz attól, ha a közelébe megy az állat. Szóval lehet érdemes lenne megnézni a dolgot, mert ilyen tényleg nem nagyon van, amit írsz. Csak azért, hogy tudd, mi a helyzet.
De nem kell megindokolnod azt, hogy miért nem akarod, hogy odaengedjék a kutyáikat, mert jogod van eldönteni, akarod-e őket magad körül vagy sem. Ha a szomszédaid ennyire nem toleránsak, akkor fújd le a kutyájukat spray-jel azt kész. Az ilyen bunkókkal mást nem tehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!