2 kisgyerekes családnak milyen fajtatiszta, nagytestű, okos kutyát volna érdemes venni?
Főleg kisgyermekes család: Esetleg saját tapasztalatotokat írnátok a kutyáitokról?
Lehet, hogy a háziállatok kategóriába kellett volna írni, de mivel inkább a családon van a hangsúly, hogy 2 kisgyereknek (1 és 3 évesek) lenne ajándék inkább itt kérdem.
Lényeg, hogy jól kijöjjön a gyerekekkel, nagyon tanítható legyen és biztonságos, még véletlenül, játékból se tegyen kárt a gyerekekben. (Persze nem hagyják őket magukra egy percre sem!)
Kertes házban élne, nagy területe lenne, így a nagy mozgásigény kielégítése is adott.
Mindenképpen fajtatiszta, nagytestű, maciszerű, szép kutyát keres a család, de én nem vagyok kutyaszakértő, nem tudom, mely fajták felelnek meg ennek + az, hogy nagyon intelligens, tanítható legyen és még véletlenül sem bevadulós!
Egyrészt egy 1 és egy 3 éves gyerek mellett nem fog jutni elég időd a kutyára, hidd el. Majd ha 4 és 6 évesek lesznek legalább, majd akkor vegyetek kutyát, addig csak púp lenne a hátatokon (lásd az 5. válaszoló válaszát).
Másrészt pedig egy fajtatiszta kutya 100+ ezer forintba kerül, a nagytestű kutyák akár 150-200 ezer forintba is kerülhetnek? Erre van pénzetek?
"2 kisgyereknek (1 és 3 évesek)"
"jól kijöjjön a gyerekekkel, nagyon tanítható legyen és biztonságos, még véletlenül, játékból se tegyen kárt a gyerekekben"
Szóval:
- Az 1 éves kisgyerek az épp járni tanul, néha seggre esik meg ilyenek. A kiskutya meg szobatisztaságot tanul, néha bekakil, bepisil... szerinted mennyire jó kombináció ez?
- Még a legjobb szándékú, legértelmesebb kölyökkutya is fellökhet véletlenül egy kisgyereket, mert kölyök, esetlen és nincs tisztában a saját erejével.
- "nagy területe lenne, így a nagy mozgásigény kielégítése is adott." Mondd csak Kérdező, te mennyit szoktál a nappalidban futkározni? Ráadásul a kutyának nem csak fizikai, hanem mentális igénye is a séta: új élmények, más kutyákkal találkozás, stb.
Én is azt mondom, hogy érdemes lenne várnotok a kutyaprojekttel még 2-3 évet.
Berni pásztor, újfundlandi, leonbergi - macis, megbízhatóan emberbarát, nyugis kutyák. Persze megfelelően nevelni kell azért őket, és ha kertes házban laktok, akkor is illik naponta egyszer elvinni sétálni.
Figyelj arra, hogy jó tenyésztőtől vegyél kutyát, ahol a szülők örökletes betegségekre szűrtek és mentesek, tenyészszemlések, a kölykök pedig kicsi kortól családi környezetben nevelkednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!