Van olyan hogy kutyanyál allergia? És ez ellen mit lehet tenni?
Sajnos van. Meg félreinformáltság is (ugye, kedves #2?).
Az emberek nem a kutya szőrére allergiásak, hanem a kutya által termelt bizonyos fehérjékre, amelyek többnyire a kutya nyálában, korpájában, vizeletében, ürülékében találhatóak meg. Mivel nyálat, korpát, vizeletet, ürüléket minden kutya termel, ebből logikusan következik, hogy antiallergén meg hipoallergén kutya fajta nincsen.*
Hugidnak kellene egy beutaló a pulmonológiára, ott prick teszttel és vérteszttel egész jól meg tudják határozni, hogy tényleg a kutyára allergiás-e. Ezt már csak azért is érdemes lenne meglépni, mert így kiderülne, hogy allergiás-e még valami másra.
Pl. én komolyan megijedtem amikor a szomszéd kutya "nyúzása" után elkezdtem hülyére vakarni magam - pedig őrá nem vagyok allergiás. Se előtte, se utána nem volt bajom attól a kutyától, akkor egyszer valószínűleg belefetrengett valamibe, amit nem bír a szervezetem (poratka, nyíló pázsitfűféle stb.)
Arra meg ne játszatok, hogy majd gyógyszer mellett tünetmentes lesz: lehet az lesz, lehet nem, én spec. nem vagyok az.
* Egyed viszont lehet, attól függően, hogy egészen pontosan mire, mikre allergiás a húgod. A Can f 1 becenevű allergén fehérjéről, ami az allergiás tünetek 90%-áért felelős, ugyanis sikerült kimutatni, hogy nem fajtaspecifikus, hanem egyedfüggő :)
Forrás: [link]
(A macska allergiát viszont teljesen más fehérje okozza, ők Fel d 1-4-ig terjedő számokra/nevekre hallgatnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!