Mi az őszinte véleményed az az amstaffról?
Figyelt kérdés
Egyszer majd valamikor ilyen fajtájú kutyát szeretnék, de nagyon sokan mondják, hogy milyen harcikutya, meg majd ha megtámad, akkor megbánom majd, hogy nekem kellett a harcikutya... És sok ember itt is írja, hogy örül, hogy nincs az utcájába amstaff, mert egy iszonyú veszélyes vadállat. És mégis, ismerösömnek van bull terriere, és nagyon aranyos. Pedig rá is azt mondja nagyon sok ismerösöm, hogy harcikutya. Pedig én ismerem, és nagyon barátságos. Soha nem harapna meg senkit szerintem, legalábbis ha nem bántják. Meg ismerösöm félti tőle a 5 éves gyerekét, mert ahogy kínéz a bull terrier, meg amit hallott róla. Számíthatok arra, hogyha ilyen kutyám lesz, akkor nagyon sokaknak szúrni fogja a szemét, hogy milyen híre van a kutyának? Te mit mondasz(öszintén) a amstaffról?2010. márc. 13. 15:42
11/15 anonim válasza:
Van egy 6 éve szukám. Kicsit későnérő típus, kb 3 éves korára lett teljesen felnőtt, főleg lelkileg. Addig elég szertelen volt, nagyon sokat bohóckodott. Azután lehiggadt, egy nyugodt, megfontolt erős jellemű kutya lett belőle. Hozzáteszem soha nem lett fizikálisan megbüntetve. Agressziót emberek irányába sosem mutatott, viszont a többi kutyával elég nehezen jön ki, kölyökkorában pedig nagyon nagy hangsúlyt fektettem a szocializációjára. Ez viszont valószínűleg fajtajellegzetesség,ha abból indulunk ki, miért született meg ez a fajta, nem is csodálkozhatunk... :) Roppant erős, úyhogy már egészen pici korától szeretettel de nagyfokú következetességgel kell nevelni. Szerintem nagyon jófej kutya. :)
12/15 anonim válasza:
Semmi!Remek kis kutya!Ugyan az mint minden más kutya!A nevelés a lényeg mert akkor ha nem neveled ismét megbélyegzik a fajtát!
13/15 compactegon válasza:
hihetetlen okosak. látszik rajta, megpróbálják kitalálni mit szeretnél tőle ha beszélsz hozzá. ha egyszer megengedsz neki valamit nem érti, hogy utána miért nem teheti meg újra. mindig be kell tartani ezt a szabályt. természetesen a többi alappal együtt. ki megy ki-be az ajtón először, ki eszik először stb. egyébként az enyémet kiskora óta rengeteg kutya vette körül, most 9 hónaposan mégis kb 50%-ban domináns a többi kutyával. pedig nem lett agresszívan nevelve, sőt sok "barátja" volt kiskorában. szerintem nem bandázós kutyák, ha már 3-4kutya játszik és morgás van, akkor kapva kap az alkalmon, hogy rendet tegyen. egyébként nem bántam meg, ez az egy kis "defekt" van vele. de ez benne van a pakliban, mikor amstaff vásárlásra adja az ember a fejét. az emberekért viszont megőrül (főleg a ygerekekért)
14/15 anonim válasza:
A hozzá nem értő embereknek minden kutyával van valami bajuk! Ha nagy és kemény (látszatát kelti), akkor az a baj. Ha kicsi akkor meg azért mertnek beszólni, mert nem félnek tőle. Ha nem divatos fajta, akkor azért szólnak be. Ha divatos, akkor meg azért.
Ha valaki kicsit jártas a kutyák témájában akkor alapvető dolgokat tud minden fajtáról, így az amstaffról is. Ezek tudatában én semmi rosszat nem gondolok az amstaffról. Sőt emberekkel túl barátságosnak tartom. Bár úgy gondolom, más kutyákkal kissé jobban kell vigyázni neveléskor mint a legtöbb fajtának. Arról nem is beszélve, hogyha rosszul nevelik akkor veszélyesebb tud lenni mint pl. egy csivava, gondolom ezzel te is egyetértesz.
Viszont nem is tartanám, nem olyan kutyára vágyok mint ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!