Ti szoktatok a kutyával aludni? Tényleg elrontom, ha egyszer felengedem magam mellé a kanapéra tv közben?
Vagy ha egyszer vele alszom el? Akkor tényleg nem fogja tudni a "rendet", a falkában, családban elfogalt helyében elbizonytalanodhat és agresszívvé válhat?
Nektek mi a tapasztalatotok?
Nekem vizsla jellegű társam van. A padlón szoktam párnának használni. Nem tűnt fel, hogy gondot okozna.
Szerintem, ha a kapcsolatotok stabil sokat kibír. Ezek a szabályok akkor (nagyon) fontosak, ha a kaocsolatotok nem elég stabil (a kutya vezérségre tör)
Bull keverék domináns kutyám van, csak hébe-hóba engedem fel az ágyra tv nézés közben. Engedély nélkül nem jöhet fel, ha mégis felugrik pl. játék közben rögtön lezavarom.
Nem érzem, hogy ez rontana a kapcsolatunkon. Hozzáteszem havonta kb. 1-2 alkalommal hívom fel.
Nálunk nem jár fel a kutya az ülőgarniturára, szerintem nem is merne. Mindig nagyon visszafogott, ha alkalomadtán beengedjük a házba. Érzi, hogy ő itt csak vendég. Viszont van az előszobában egy nagyobb szőnyeg, arra szívesen ráfekszik.
Le leszek pontozva, de szerintem a kutya nem való ágyba (macska sem). Igaz, nekünk kinti állatain vannak, amik néha bejöhetnek, de el sem tudom képzelni, hogy kutyával aludjak, bár beájulnék szerintem a szagától. (A mi kutyáink előnyben részesítik a különböző szagos dolgokban való meghempergést.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!