Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha kifejezetten sötét kutyatul...

Ha kifejezetten sötét kutyatulajdonossal találkoztok, megpróbáltok hatni rá, vagy hagyjátok?

Figyelt kérdés

A minap sétáltatás közben összehozott a jósors egy "pitbullos" sráccal. Tipikus keménykedő, kutyája vadságával hencegő, ugyanakkor kontrollálni nem tudó, szakszerűséggel köszönőviszonyban sem levő fiatalember. Nem rosszindulatú, csak sötétségből kifolyólag közveszélyes. (Súlyhúzó hámmal sétáltatta a kutyát, közben kifejtette, hogy már most olyan erős, hogy alig bírja megfogni. Meg hogy hogy sajnálja az öreg keverékkutyáját, akit a "pitbull" kis híján kinyírt és azóta ketrecben kell tartani. Meg hogy a kutyája minden más kutyát meg akar ölni, nem akarok-e mostantól együtt sétáltatni vele?)

Viszketett a tenyerem, hogy megpróbáljak a lelkére beszélni, de teljesen reménytelennek tűnt, mintha a tengert kéne egy kiskanállal kimernem. Ugyanakkor látom, hogy tényleg próbálta szerencsétlen nevelgetni a kutyáját, csak az alap hozzáállása katasztrofális. Segítettem volna neki, de a saját kutyáim épségét nem teszem ezért kockára. Ráadásul ki vagyok én, hogy kioktassam? Bár ez a kutya, ha így marad, 1-2 éven belül tényleg közveszélyes lesz.

Voltatok már hasonló helyzetben? Mit tettetek?

2015. szept. 16. 13:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég találkoztam eggyel a Duna part felé igyekezve. Kutyám normálisan, suliban szocializált, (hozzátenném nem provokálós fajta) de még őt is meglepte a következő dolog:

Kb. 30 méterre, két zebrával odébb egy labradorszerű és egy beagle kutya volt a "gazdikkal"akik a kocsijukba rakodta. Az öreg beagle jóízűen megugatta az én kutyámat, de a labroid keverék, két zebrán, autók között hörögve rohant át hozzánk, majd kikerült minket, majd átszalatd a mögöttünk lévő kanyarodósáv zebráján is. Mi egy pici szigeten álltunk, így a saját kutyámat "védve"(látva a meglepődöttséget rajta)próbáltam az idegen kutyát is hívni, ne előttem üsse már el egy autó. Az idegen blöki gazdája próbálta hívni, mondanom se kell nem hallgatott rá a saját kutyája. Ezután a feléjük eső zebrán megrángatta a kutyáját, én pedig nem bírtam ki hogy ne szóljak oda, hogy talán kne póráz a kutyádra, ha már nem hallgat rád...na amilyen stílusban kaptam azt a "jáóó" választ...hát nem felejtem el..Szóval két mondatot odamondok, de ez így reménytelen, aki sötét...azon más nem tud segíteni, csak saját maga.

2015. szept. 16. 17:26
 12/17 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy adott szituációban én leginkább a kutyát sajnáltam (meg a másik kutyáját a srácnak, akit majdnem kivégzett), mert alapvetően egy jó fej kis amstaff-szerű szuka volt, még szinte kölyök, a farkát majd kicsóválta a helyéből, ha szóltam hozzá. De ha a gazdája így folytatja, szociopata lesz belőle.

Én sem szeretek fogadatlan prókátor lenni, de a kutyákat szeretem, és ennek a kutyának elég vacak élete ígérkezik. Meg azoknak a kutyáknak is, akiket szétszed, mert az impotens gazdája nem bír vele.

2015. szept. 16. 20:59
 13/17 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Sajnos a magyar kutyatartók nagyobb részétől el kellene venni a kutyát!!!

Korábban, néha még ma is próbálok fényt gyújtani a fejekben, de esélytelen...napi 1 órát is sajnálnak a kutyákra

2015. szept. 16. 21:49
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én mostanában csak ilyennel találkozok. Egy nagyon jótermészesztű barátságos vizslám van, aki még szinte kölyök. Azzal, hogy ő barátságos meg kedves, előszerettel visszaélnek a kedves gazdik: kérdés nélkül ráengedik a kutyájukat (mert úgyse bánt), viszont az ő kutyájuk elkezdi az enyémet gyepálni (értsd: tépi a fülét, a nyakát, a száját, morog rá, hajtja, az enyém meg már nem tud hová menekülni). A gazdi persze nem tudja leszedni a kutyáját az enyémről, mert nem is akarja. Általában azt mondják, hogy hagyni kell, hogy megvívják a helyükért a harcot a falkában! Anyád.. és cserébe az én kutyámat veri bucira a másik. (Nem tudom mit szólnának, ha egy rotim lenne, akkor is megküzdhetnének a falkasorrendért?) Ilyenkor próbálom őket szétszedni, vagy elhívni az enyémet és sarkon fordulunk.
2015. szept. 17. 14:08
 15/17 anonim ***** válasza:

Ez szörnyű, utolsó...

Egyébként a mi vizslánkat nem kell félteni. Kan létére minden kutyához barátságosan közeledik, legyen az szuka vagy kan, kisebb vagy nagyobb nála. Nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott természetű. Még sohasem verekedett úgy, hogy ő támadott, DE ilyenkor meglepően kemény tud lenni. Egyszer egy kan pitbull támadta meg, amit harci kutyának tartottak (nyílt titok volt), halálra ijedtem, hogy most vége a kutyámnak. No, nem. Úgy földhöz vágta a pitbullt, hogy csak néztem, pedig nem volt már fiatal. Utána a pitbull többször elindult felém, de a vizslám mindig elébe állt és félrelökte.

2015. szept. 18. 08:42
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem próbálok, egyszerűen reménytelen. Nagy ívben kikerülöm és lekoptatom őket.
2015. szept. 18. 13:07
 17/17 anonim ***** válasza:

15-ös:

Egyszerűen már csak ennyit tudok csinálni, hogy a legtöbb kutyást a környéken kikerülöm és inkább a messzebb lévő futtatóra viszem. Az a szégyen, hogy nekem van jól nevelt, szocializált kutyám és mégis nekem kell bujkálni a többiek elől, ha épségben akarom tudni a kutyámat. És persze a szívem szakad meg, hogy nem engedem haverozni (pedig úgy menne), de csak 3-4 kutyához merem odaengedni, akikről tudom, hogy kulturáltak. Ma reggel egy másik gazdi akarta nekem bemagyarázni, hogy 1-2 év és milyen kemény kutyám lesz, mert majd megedződik! Mondom NEM fog megedződni, NEM fogja gyepálni a másikat, NEM fog morogni az apportért. De hát meg kell magát védenie meg a falkasorrend! NEM fog verekedni a kutyám értse már meg... Úgy tudom megoldani jelenleg ezt a problémát, hogy tényleg kerülgetem a többieket, illetve hámot adtam rá, mert ha gáz van a másik kutya a nyakára fog rá, én meg a hámmal jobban meg tudom fogni a sajátomat.

Egyszer "kölcsönzök" majd egy németjucit vagy egy rotit és megnézzük, hogy ő hogy illeszkedik majd be a futtatós falkába...

2015. szept. 18. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!