Hogyan foglalkozzak a kutyával (kal)?
Van egy kb 5-7 éves kuvaszunk és apám hozni akar mellé egy mudit. De a szüleim szrnak a fejükre, adnak enni osztcső. Sétáltatni? Minek? Ott az udvar, fussa ki magát.
De ha már nálunk vannak ne szenvedjenek, szeretnék velük foglalkozni. 13 vagyok, szóval lehet nehéz lesz dehát na..ez van.
Sétálni nem vihetem őket mert egy felnőtt, neveletlen, makacs szuka kuvasz felszántja velem a földet :D
Szóval először otthon kéne pórázra szoktatni, megtanítani pár alap "trükkre". Pl ül, fekszik...stb
És a mudival mi legyen? Ő ügye kicsi lesz szóval szerintem könnyebb dolgom lesz vele.
És amúgy a kuvasz nem lesz féltékeny, hogy a kicsit elviszem őt meg nem? (otthon természetesen egyenlően foglalkoznék velük)
Illetve a mudi nemfogja ellesni a kuvasztól a makacsságot? Azaz mivel a nagy nem csinálja így ő se
A mudi meg a kuvasz két külön világ nevelési szempontból. A mudi majd csüng minden mozdulatodon.
Mindenképpen külön foglalkozz velük és külön sétáltasd őket. Így a kölyök nem látja a nagytól a hülyeséget, meg egyszerre kettő nem pórázbiztos kutya körbecsavar azt kész.
A kuvasszal már holnaptól elkezdhetsz foglalkozni. Először a kertben pórázra szoktatod, aztán amikor ott jól megy, mehettek ki. Nem hinném, hogy világgá rohan, valószínűbb, hogy inkább kicsit megszeppen elsőre.
A mudi sokkal jobban igényli a trükköket, persze a kuvasznak is érdemes tanitgatni dolgokat, de nem lesz lelki sérült, ha csak fele annyi trükköt tud, mint a mudi. A kuvasz nagyon eszes kutya, de más.
Ha már külön külön mindkettő gyönyörűen sétáltatható, behívható, akkor sétálj velük együtt.
A kölyökkel is érdemes minél hamarabb elkezdeni foglalkozni.
Rengeteg tanítós videó, cikk van az interneten, érdemes ezek átnézésével kezdeni, mert egyik fajta se bírja, ha bizonytalankodik a gazdi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!