Kaukázusi juhász?
Ugyanúgy, ahogy minden kutya. Ráveszed, hogy azt csinálja, amit szeretnél, mondod hozzá a vezényszót, és megjutalmazod érte.
Mondjuk igazán dolgozni sose fog, nem arra lett kitalálva. Ha egy felnőtt kau háromszor egymás után leül neked, azzal kb. el is érted a tűrőképessége határát, nem kell velük ezt erőltetni.
Nem dolgoztatni akarom, arra ott van a kisebbség. :)
Igazából nem rég pusztult el a nagy lányom 14 éves volt kaukázusi és már nem igazán emlékszem kölyök korába mivel értem el nála a dolgokat. Ugye a "fogd meg " azt nem igazán kellett tanítani de elég jó vérvonalból származik az utódja is és elég heves természetű pedig még csak 6 hónapos :/ nem tudom vele megértetni,hogy hogyan fogadja el nagyszülőket pl akik végül is mellettünk laknak. Vagy,hogy ha nem tőlem kapja a kaját akkor azt ne borítsa fel és tépje ki a kezéből. Pórázhoz is folyamatosan szoktatom már engedelmeskedik de vannak gondok az utcán ha más kutya jön szembe főleg ha kóbor.
Az ilyen ül/fekszik/marad/hozzám/lábhoz stb. azért simán megcsinálható egy pásztorkutyával. Persze egyed és motiváció függő.
Én simán részt vettem komondorral ilyen bemutatókon és ugyanúgy csinálta ezeket mint a többi kutya.
6 hónapos kau nem bírtok vele, sürgősen kutyaiskola,egyedül tuti nem fog menni.Pont most feszegeti a határokat,kamaszkorban van!! Ilyenkor kell jól megfogni,később már durván támadhatja a rokonokat..
Nem kell azon gondolkoznod,hogy előző kutyusod milyen volt.Minden kutya más személyiség vannak megadóbb engedelmes nyugodtabb egyedek és vannak domináns,pörgősebb egyedek is.Írtad,hogy heves.
Mindenképpen kutyasuli,szánjátok rá a pénzt és az időt,ha nem akarjátok azt,hogy a kutya csak láncon,kennelben legyen ha bárki átmegy hozzátok,különben nekik menne.Illetve utcán sem tudnád sétáltatni az 50-60 kg-os kutyát,mert hamarosan felnőtt lesz,ereje tejében lesz. Aztán pórázon úgy fog rángatni titeket mint egy rongybabát :/
Már haladunk igaz kutya suli kilőve de egy hozzáértő ember segítségével már mennek a leül,helyedre dolgok. A domináns ÉN VAGYOK 1 esélye van,hogy rám forduljon több nincs. Viszont meg fogadtam a tanácsokat és foglalkozom vele,hogy ne legyenek zűrök. Bár ha egyedül élnék akkor nem is lenne csak hát mostanában elég sok ember jár hozzám vállalkozás miatt és nem lenne jó ha valakit le rágna. A migráns riasztó funkciója viszont elképesztő amúgy hatalmas a nagy lány és még gyerek 5 h.
1.5-2 éves korára szerintem nem lesz ember fia aki bejöjjön. Bár a staffim is ugat mint a bolond de nem tudna még egy cicát se bántani viszont attól se jönnek be mert minden emberben benne van az a bizonyos "mivan ha ..." :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!