Miért mondják a goldira ezen az oldalon mindig, hogy divatkutya?
Figyelt kérdés
Hogy lenne divatkutya? Hiszen vakvezető, drogkereső...stb. Szeretném látni mások szemszögéből, mert nekem van, és nem egy csivava.2010. márc. 12. 22:00
1/8 anonim válasza:
Itt mindenre azt mondják... Akármilyen kutyád van vagy szeretnél, ha fajtatiszta az sokaknak már divatkutya. Na nem azt mondom, én sem vagyok az a yorkie-csivava-westie "jajj, vegyünk mert mindenkinek olyan van, olyan cuki, de nekem már régen is tetszett" fajta.
Szerintem nem divatkutya a golden, és nagyon szép kutya, meg persze okos is!
2/8 anonim válasza:
Ezt szerintem nem a jelleme miatt mondják, mindig van aktuális "divatkutya", régen a dobermann, aztán Lassie után a collie, utána lett a goldi meg a yorkshire terrier aztán manapság a border collie és a westie. Ez nem lenne baj, csak ilyenkor mindenkinek az kell, és a szaporítók jól el tudják adni a tömegszámra gyártott "divatkutyát". Ez viszont nem tesz jót a fajtának. Ilyenkor mind ezeket gyártja, és előjönnek a szűrések hiánya miatti örökletes betegségek, vagy a standard-nek alig megfelelő küllemű ebek. Gondoljunk csak a Lassie lázban a collie-ra, mind szőrtelen, álló fülű, kosorrú, kerek szemű volt, és sok vak. Az igazi minőségi tenyészetek kutyáit csak elvétve láttuk. Ez nagyon nem jó, de szerencsére mindig megunják az aktuális trendet, és utána újra lehet építeni a fajta tenyésztését.
3/8 anonim válasza:
Azért, mert az elmúlt időkben igenis eléggé divatos lett, mint családi kedvenc. Rengeteg embernek van goldenje, ezt mindenki beláthatja, hogy népszerűbb, mint pl. egy mudi... Jó munka vérvonalú kutyák között valóban sok kiváló mentő és kereső vagy vadászó kutya van, de manapság a golden tulajdonosok legtöbbje családi kedvencnek veszi. Ez nem baj, hiszen a legtöbb kutyát ma már kedvencként tartják és igen kevés van, akik az eredeti munkájukat végzik, de ha jól belegondolsz, a golden pont egy olyan fajta, ami sokkal népszerűbb, mint sok más nagytestű fajta. Nyilván valóan azért vált ilyen népszerűvé, mert rengeteg olyan kiváló tulajdonsága van, ami alkalmassá teszi ezt a fajtát családi kedvencnek. Szereti a gyerekeket, nyugodt, békés, nem agresszív, könnyen tanítható, rendkívül intelligens és a mozgásigénye sem annyira vészes. Mind olyan tulajdonság, amivel akár egy kezdő kutyás is könnyen elboldogul. Azt, hogy divatos, nem kell rossz néven venni, de tény. Viszont az ilyen népszerű kutyáknál nagyon kell vigyázni, honnét veszi az ember, mert a divatos fajtákra a szaporítók is lecsapnak, tönkre téve a fajtát mind küllemben és ami még fontosabb, jellemben és egészségben is...
4/8 anonim válasza:
Divat kutya nem a méretétől lesz valaki hanem attól hogy sok embernek van. És bizony a golden elég divatos fajta!
5/8 anonim válasza:
Szerintem is divatos, mert egyrészt sokan ismerik, másrészt ezt tartják az egyik legkönnyebben kezelhető fajtának, így érthető, hogy sok kezdő kutyás ilyet szeretne. De ez szerintem nem baj.
6/8 anonim válasza:
Mert benne van a világon leggyakoribb kutyafajták 10-es listájában az első 5 helyen váltakozva. Sok jó tulajdonsága van, szóval nemcsoda hogy elterjedt, de ezzel járt h divat is lett. (mert a barátnőnek az van, sokat látni és más is olyat akar-ezért divat.)
7/8 Akiteki válasza:
Ha egy kutya divatos lesz, sokan keresik. Ezek után még többen szaporítják. Nem egy fajta állományát hazavágta már, hogy divatba jött. Sajnos a goldi is itt tart.
8/8 anonim válasza:
A divatkutya azt jelenti,hogy sok embernek tetszik, sok ember megveszi.Azért rossz, hogy divatból is vásárolják, mert a kutyagyárosok előszeretettel szaporítják, ezzel rontva a fajta génállományán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!