Kutya elemet rágott érdemes lenne orvoshoz fordulni? S hogyha lenyelt egy egész elemet?
Köszönöm a válaszokat.
Felhívtam a dokit, s azt mondta, hogy a hánytatáshoz már késő, így kapjon széntablettát két napig, s figyeljem. De megnyugtatott, hogy nem valószínű, hogy baja lesz, mert már nincs "olyan sok" káros anyag az elemekbe, mint régen.
Remélem, hogy minden rendben lesz.
Az én kutyám is rágott már elemet, meg öngyújtókat, pedig sehol nem volt már a lakásban egy darab öngyújtó sem, csak neki voltak rendszeresen szétrágott apró öngyújtó darabok a szájában. Egyszer egy körömgombaölő canesten folyadékot levett az asztalról és szétrágta. Máskor megevett egy kis doboz nívea krémet. A krémet teljesen megette, a fém dobozát meg kijuggatta, szétrágta. Nem rakunk ki elé semmit, inkább mindent elrejtünk, de van hogy feláll két lábra és kutakodik az asztalokon. Hiába toljuk hátra a cuccokat, vagy tesszük fel magasra, ő mindenhogy tud lopkodni. Egyszer kis alkatrészeket, ellenállásokat, tranzisztort, meg ledeket is vettem ki a szájából.
Szerencsére nem volt még semmi baja neki.
Párom most mondja, hogy egyszer nálunk megrágta a kutya tempera festékeimet is. Kiszedte a dobozból és szétdobálta a lakásban a 20 féle színt.
Másnap csodálkoztam, hogy valami zöldet odahányt az ajtó elé. Azt hittem hogy a szomszéd adott neki valami fura kaját, de a barátom azt mondta hogy az a zöld tempera lesz amit tegnap evett. Ettől se lett baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!