Hogy gondolkodhat így sok kutyás?
Van egy matuzsálemi németjuhászom, 1 évesen került hozzám, ez volt 19 éve...
Van neki kis kerekes kocsija, mert a hátsó lábait nemigen tudja használni, fél szemére vak és hát picit süket is szegény... Rengeteget vagyok vele, szinte egész gyerekkoromban velem volt, és hát az utolsó pillanatig gondozom és szeretem és látom rajta, hogy boldog... Viszont minden környékbeli kutyás támad, kibeszélnek a hátam mögött, hogy állatkínzó vagyok, mert nem altattatom el...
Mégis hogy a francba gondolkodhatnak így emberek? Nagyanyám is alig tud járni, mégsem akarja, hogy elaltassák...
Mert az emberek imadnak rosszindulatuak lenni(magyarok)
Hidd el a kutyad boldog,es te nagyon jo ember vagy,hogy a szepseghibaja ellenere ragaszkodsz hozza! ️😉
"Nagyanyám is alig tud járni, mégsem akarja, hogy elaltassák..."
A kutya nem ember...
Ha nem szenved a kutyad akkor nincs gond, ha igen, akkor meg egyszeruen onzo vagy.
nem vagyunk pont ugyanolyan elolenyek. Az ember az ember, az allat meg allat.
Egyebkent meg embereknel is letezik az eutanazia fogalma, vannak olyan orszagok a Foldon ahol ez torvenyes, sot letezik passziv eutanazia is.
Egyebkent meg nehezen tudom elkepzelni hogy egy lebenult, suket, felig vak nemetjuhasz boldog legyen. Ne haragudj, de nekem ezt nem tudod beadni, talan azert mert volt nem egy nemetjuhaszom.
Boldog és eszik még rendesen? Mert akkor még nem kell elaltatni. Szerintem sok ember nem is a kutya érdekében hangoztatja az altatást, hanem mert nyűg van vele.
Egy kutyán látszik amikor feladja, nem eszik, nem iszik, kedvetlen. Addig pedig igen is joga van élni, mert még biztos jól érzi magát veled. Fiatal lebénult kutyáknak is adtak már kerekes kocsit, és szinte teljes életet tudnak élni.
Én is az emberre hivatkozok, hogy az embert sem altatjuk el, ha már gondozásra szorul. Az emberen látszik, hogy van-e még életkedve ennek ellenére, mert pl. a férjem mamáján is látszott, hogy van még kedve élni, annak ellenére, hogy pelenkázni kellett. Ez a kutyán is látszik.
Volt egy kutyám, akinek daganat volt a vállán. Nekem is mondták páran, hogy miért nem adom már meg neki a kegyelemdöfést. Kérdeztem, hogy miért adnám amikor még itt szaladgál?
Akkor adtam meg neki, amikor egyszer csak elfeküdt nyüszítve, és már nem fogadta el az ételt.
Ha minden kornyekbeli kutyasnak az a velemenye hogy allatkinzo a kerdezo, akkor valami csak nem olyan rozsaszin es szep, ahogy le van irva.
De fentebb irtam en is: HA a kutya jol erzi magat, akkor nem gond.
Az viszont tovabbra is fenntartom hogy az allat nem ember, es nem lehet allatok es emberek kozott analogiat felallitani. Lehet nyugodtan lepontozni.
"Ha minden kornyekbeli kutyasnak az a velemenye hogy allatkinzo a kerdezo, akkor valami csak nem olyan rozsaszin es szep, ahogy le van irva."
"De fentebb irtam en is: HA a kutya jol erzi magat, akkor nem gond. "
Azért most Te is ellentmondásba keveredtél, ugye érzed?
Néha nem mindegy mit tudunk, és mit látunk. Érted ezt?
Ha jókedvű, eszik, látod rajta, hogy .."még használja a testét ebben az életben", akkor nem kell elaltattatni, csak mert öreg, vak, süket, és kicsit sánta.
Ha eljön az idő, azt fogod látni. Belenézel a szemeibe, és fogod látni, hogy lemondott mindenről, már nem akar élni.
Nekem a kutyámat megmérgezték. 1,5 éves volt. 10 napig küzdöttünk, tartottuk egymásban a lelket. Az utolsó nap vért kezdett el hányni, olyan szinten, hogy nem tudott lefeküdni sem, mert amint lefeküdt, kelt is fel hányni.
Tudtuk, hogy sajnos már nem menthető meg. 10 nap alatt nagyon durván lefogyott, hiába infúzióztuk. Semmit nem evett szinte, egy kis levest, kutyakonzervet, virslit. De ez nem több egy-két maroknyinál. Nem akartuk, hogy szenvedjen. Mikor megkapta először a nyugtató injekciót, akkor ÁLLVA hagyta, hogy beadják neki. Utána kapta meg az altató injekciót.
A mai napig nem hagy nyugodni a tény, hogy a teste feladta, de a lelke még maradt volna..sajnos vannak ilyen helyzetek is.
De az ember mindig megérzi, hogy mit kell tennie.
Nekem például a mostani kutyámért folyton beszólnak (más kutyákkal agresszív). De nem tudják, hogy milyen helyről hoztuk el, milyen helyen nőtt fel, és milyen testi/lelki sebeket fog élete végéig hordozni...
Az emberek jobban szeretnek mással foglalkozni, mintsem a saját problémájukkal/életükkel törődni. Meg kell szokni, nincs más lehetőség. Nem kell velük törődni, legyenek boldogok a beszólásoktól :)
Sok jó évet kívánok még nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!