Mennyire veszélyes az ivartalanitás?
Az ivartalanítás igen csekély kockázattal jár, mert ez mára már teljesen rutin műtét. Mi az öt éves spánielünket holnap visszük egy 30 éves tapasztalattal rendelkező doktorhoz, aki kiivartalanítja. Teljesen megbízunk benne.
A fájdalmakról viszont a kutyákat kell megkérdezni. A lábadozás az egy pár nap, esetleg egy hét, míg tökéletesen rendbe jön, persze ez kortól is függ.
Nagyon kicsi a műtéti és az altatási kockázat is, nincs okod izgulni. Majd meglátod, akkora metszés lesz a kutyus hasán, mint egy szemölcs eltávolításánál. Azért annyit elmondanék, altatás előtt ne egyen, ne igyon, és ha nem birod nézni az ébredését, mert sajnálod (dülöngél, mint egy részeg) hagyd addig a dokinál, amíg teljesen kitisztul. Az én kutyáimon 8.000.- Ft-ért csinálták négy éve.
Sok sikert, oszt írjál!!:))
A mi nőstény macsekunkat 1-2 évvel ezelőtt úgy emlékszem 14 v. 16 ezer Ft-ért csinálták. szerintem egy 20-asból kijön.
A doki fog a műtét után adni neki fájdalomcsillapítót, (macska esetében azt mondta, hogy kb 3 napig hatásos, kutyánál nemtudom, mert különböző sebességgel bontja le más-más állatfaj szervezete.) Én nem vagyok orvos, de nem túl korai még egy 4-5 hónapos kutyust ivartalaníttatni? Meg szokták várni, míg teljesen kifejlődik, eléri végleges méretét!!! Különben, ha véletlenül párosodnának, attól függetlenül utána még 2-3 héttel is elvégezhető a műtét, bármi negatív következmény nélkül, ezt az állatorvos mondta! Szerintem még várjatok vele, ha elkezd tüzelni, azt úgyis észreveszitek.
Mi anno a tacskóinkat ivartalaníttattuk és annak az lett a következménye, hogy elhízott szegényke, de nagyon imádtuk. Sajnos azóta elpusztult (14éves volt) A mostani kutyáinkat nem ivartalanítjuk, mert 2 szukáról lévén szó, egyenesen utálják a kan kutyákat.
Amúgy nem veszélyes!
séta,játék nem gond...megha nem is visszük sétálni, együtt rengeteget játszanak:)
köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!