Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mit csináljak, ha...

Szerintetek mit csináljak, ha a kutyám durván, hangosan - szinte már agresszívan rám morgott, miközben a csontját ette, amit egyébként tőlem kapott előtte kb 10 perccel?

Figyelt kérdés
Fajtáját tekintve magyar vizsla kan, és más helyzetben sosem mutatott felém semmilyen agresszivitást, csak éppen a vezér-szerepet nem bírom 100%-osan átvenni tőle. Valami ötlet?
2010. márc. 12. 18:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
11%
Úgymond az neki olyan, mintha te lazítanál. Neki ez olyan, hogy meg kell adnia a módját, és elfelejtkezik a külvilágról(gondolom én, emberfejjel). És amikor hozzászóltál kimozdítottad ebből az elfoglaltságából.
2010. márc. 12. 19:05
 12/19 anonim ***** válasza:
81%
18:58 értem én hogy miről beszélsz,alap esetben nem is kell b.szogatni a kutyuskát!De azt tudja hogy nem bánthat!Az én kutyáimnak többször volt már csontos balesetük,belement az ínyükbe,vagy beakadt a foguk közé!Eltudtam venni a maradék csontot és tudtam segíteni rajtuk!Vajon te tudnál ha morog kaja közbe rád?Nem hinném...
2010. márc. 12. 19:07
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

Ugye az megvan hogy (A "Miami allatrendorseg"-bol tudjuk) amerikaban azt a kutyat, amitol nem veheti el az ember a kajajat, azt tul agreszivnak itelik, es nem orokbeadhato?

Egyebbent. A kutyak/farkasok sem egymas patyolgatasaval mutatjak ki a dominanciat - sot, mondok jobbat, ha a kutya ugy gondolja, o a fonok, o bizony odakap, nem lelkizik.

Szoval igenis van, amikor "meg kell csapni" a kutyat, foleg egy ilyen esetben. Belegondoltal abba, ha mondjuk felrenyel, bele tudsz-e nyulni a szajaba? Ha latod hogy idegen etelt vesz fel (lehet mergezett) el tudod-e vele dobatni azonnal?

Megerine ezeket a "alap" kockazatokat az, hogy "hat a kutyat nem bantjuk!" modon nevelitek?

2010. márc. 12. 21:41
 14/19 anonim ***** válasza:
62%

Először is a csont kutyát ölhet, ne adj neki csontot.

Másodsorban a kutya akkor sem moroghat rád, ha a csontját eszi. Ez alapszabály. Bár én is hagyom enni a kutyámat nyugodtan, de eleinte beleturkáltam evés közben a táljában, és elvettem közben a "csont"-nak nevezett eszközt. Szerencsére nem morgott rám, de ha ezt tette volna, kapott volna egy maflázst. Soha nem bántom a kutyámat, de vannak helyzetek, mikor elengedhetetlen.

2010. márc. 12. 23:08
 15/19 anonim ***** válasza:
63%

Igazat adok azoknak, akik szerint semmilyen szituban nem megengedhető, hogy rádmorogjon!

Nem kell a kutyát verni, én az enyémet(szintén kaja és morgás)esetben elvettem a kaját és megráztam a bőrt a nyakán, egymást is így fegyelmezik, és mi is eljátszottuk azt, hogy nincs csont, csak ha nincs morgás.És valóban bele kell nyúlni néha a szájába, így fogja hagyni szerintetek, akik ráhagyjátok, hogy morog? A kaját én adom és ha úgy tetszik, elveszem, mert én rendelkezem felette és ezt egy kutyának tudomásul kell vennie.legközelebb nem enged leülni a fotelba, mert az az ő helye, aztán meg nem csak morogni fog, meg is harap.

2010. márc. 13. 11:34
 16/19 anonim ***** válasza:
59%

hát szivi, még 70%ban sem vagy a kutyád falkavezére. ő a falkavezér 100%osan. Sajnállak.

lehetsz még, de ilyen korban nehezebb ..

nekem juhász kutyám van, ami alapjában véve domináns , de kezelhető kutya., de ha eszik, és én morgok egyet, akkor a kutya abba hagyja, és leül mellém, várja hogy egyek és amikor megengedem neki akkor kezdi tovább..na ez maximális falkavezérség. az meg hogy egysze figyel egyszer nem, az azért van mert ha éppen nincs olyan ami lekötné akkor oda megy, ha van akkor le se szar. ennyi. nem vagy a flakavezére ne áltasd magad. énis lány vagyok, 17 vagyok, és mégis...ha a csont van a szájában, és elveszem, akkor sem kezdd el furkálni, meg ugrándozni, hogy adjam vissza, hanem leül és türelmesen vár...éppen hogy hozzányúloka kajájához már abba hagyja és engedi nekem.ennyit erről...azt a kutyát már valószínűleg nem fogd tudni annyira megnevelni hogy 100%osan falkavezér légy, mert ha 1, 5 évig nem voltál, csak a játszó pajtása akkr msot meg... elfogadni elfogja, de csak nagyon nehezen, szakmai segítséggel. egyedül nem tudod megcsinálni.

amugy én a kutyámat még a tüzeő szukától is vissza tudom hívni, vagy ha meglát egy kutyát, vár lábnál jön, és csak akor megy oda, ha mondom hogy futás..de én 3hónapos kora óta folyamatosan tanitom, és meg is lett az eredménye.

2010. márc. 13. 12:54
 17/19 anonim ***** válasza:
45%
amugymeg az aki azt mondja hogy nem kell a kutyát evés közben piszkálni, az rohadtul nem ért a kutyákhoz. mert ha a kisgyerek belenyűl és szétkapja a kezét, akkor majd jajj szegény gyere, de buta kutyus. pedig az ember a F*sz mert nem tanittotta meg annak a kutyának hogy élelemre nem vagyunk féltékenyek. ennyit erről..sügérek
2010. márc. 13. 12:56
 18/19 anonim ***** válasza:

Amugy, ha felsz hogy megharap, akkor tegyel ra szajkosarat es ugy "szoritd le".

A kutya nem eszkozhasznalo, nem tudja, hogy "csak azert tudtad legyozni" mert rajta szajkosar van. Csak az tudatosul benne, hogy a fonok raunt a hulyesegeire, es helyretette (a falkaban).

Egy masfel eves kan vizslat elegge kemenyen kell fogni, mert elegge dominans fajta. (onallo donteseket is hozo vadaszkutya, direkt ilyen)

// A "kemenyen fogas" alatt nem az utlegeleset gondolom persze, de igenis meg kell tanulnia, hogy kb semmit sem szabad csinalnia. Foleg nem azt, amit az osztone diktal. //

2010. márc. 13. 15:53
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem normális, hogy a kutya morog rád.Éreztesd vele, hogy te vagy a főnök és nem ő.Sétánál ezt úgy lehet megoldani,hogyha nagyon húz,rángat,megfogod a pórázt,rövidre veszed,hogy a lábad mellett legyen.Valószínűleg majd kétlábra ágaskodik,próbál elszabadulni.Aztán egy nagyjából 5 perc múlva engedd lazábbra a pórázt,ha még ekkor is rángat,akkor húzd vissza.Addig ismételgetsd,míg meg nem érti,hogy nem azért sétálsz vele,hogy ő diktálja a tempót.
2010. márc. 14. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!