Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mit csináljak, ha...

Szerintetek mit csináljak, ha a kutyám durván, hangosan - szinte már agresszívan rám morgott, miközben a csontját ette, amit egyébként tőlem kapott előtte kb 10 perccel?

Figyelt kérdés
Fajtáját tekintve magyar vizsla kan, és más helyzetben sosem mutatott felém semmilyen agresszivitást, csak éppen a vezér-szerepet nem bírom 100%-osan átvenni tőle. Valami ötlet?
2010. márc. 12. 18:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
13%
Amikor a kutya eszik ne piszkáld. Az nem számít, hogy tőled kapta félti az ennivalóját. Ez ösztön.
2010. márc. 12. 18:33
 2/19 anonim ***** válasza:
76%

Nekem egy pincsim van amit most jelenleg nevelek. (meg egy német juhászom de ő már idős) Én már ezt lejátszottam vele. Már kiskorában rám morgott mikor próbáltam elvenni tőle a csontot amit én adtam neki. Olyan fél éves lehetett. Rám morgott kapott egy pofont és elvettem tőle. Pár perc múlva vissza adtam neki megint eljátszottuk ezt. Kb. ötször kellett pofán vágnom hogy tudatosuljon benne, hogy ha morog pofont kap és még el is veszem a csontot. Mikor elvettem és nem morgott megdicsértem és vissza adtam neki. Teljes mértékben meghízok a kutyámban bármit kivehetek a szájából anélkül hogy rám morogna vagy megharapna. De ha lusta vagyok lehajolni akkor csak annyit mondok hogy FÚJ és rögtön kiköpi. Hasznos parancsszó. Sajátítsátok el Ti is!

Nem vagy benne biztos, hogy Te vagy a falka vezér? Pontosan, hogy viselkedik veled? Ezen a morgáson kívül. Például sétáltatásnál Ő irányít rángat vagy Te mondod merre kell menni? Ha rászólsz, hogy hagyjon egy kutyát akkor ott hagyja? Ilyenekre gondolok. (könnyebb úgy segíteni ha tudjuk a pontos viselkedését)

2010. márc. 12. 18:35
 3/19 anonim ***** válasza:
10%

Te előző!!!!

Nem szeretem ha pofozkodik a gazda a kutyával!!! Hadd egyen szerencsétlen állat.

Nekem egy nyolchónapos amstaffom van, bármikor odanyúlhatok a táljába amikor eszik, de a csontját félti.

Én hagyom, de nem is nagyon kapcsontot mert kijön belőle. ( úgy )

2010. márc. 12. 18:42
 4/19 anonim ***** válasza:
57%
Mamámnál van kutya, régen rendszeresen találkoztam vele, nagyon szerettük egymást, kisgyerekként is belepiszkáltam a táljába (persze, tiltották ezt, dehát kisgyereknek parancsolni:P) és hátrébb ment, soha nem morgott rám. Most már szegény idős, ritkán látom, szinte évente, de ha etetés közben simogatom, akkor se bánt (azért akkor simizem, mert az egész napot az óljában tölti már:((... Dalmata a fajtája.
2010. márc. 12. 18:51
 5/19 A kérdező kommentje:
Úgy fogalmaznék, hogy olyan 70%-ban vagyok kb falkavezér a szemében. Kiskorában már mi is lejátszottunk egy pár ilyen földreszorítós meccset, hogy érezze ki a főnök, de a csontra még mindig morog. Most másfél éves és vizsla létére nagyon nagy lett, szóval már elég neccesen tudom leszorítani... én meg lány vagyok. A sétáltatására is ez a kettősség jellemző. Húz, rángat, ha elengedem odaszalad minden kutyához. De érdekes módon van olyan is amikor "jobb napja van" és nem húz annyira, figyel rám, ha szólítom akkor visszajön... Nem értem. Már nagyon sok féle módszerrel próbálkoztam. A földreszorítást lehet mégegyszer le kell játszanunk. Csak már komolyan félek, h megharap.
2010. márc. 12. 18:52
 6/19 anonim válasza:
0%

Való igaz azt a kutyát,mint az embert békén kell hagyni evés közbe!

Viszont fegyelmezőt nem árt csináltatni egy kiképzőbe.

Másképp fog viselkedni!!!

2010. márc. 12. 18:52
 7/19 anonim ***** válasza:
88%
Azt mondja:Te előző!:D Ez jó.Na akkor én is mondom!A kutya semmilyen esetben ne morogjon rám!!!Azt mondod ösztön!És akkor a többi ösztön?Nálatok Ő a falkavezér mi?Igenis megkell tanítani,hogy ne morogjon rád,mert nem lesz jó vége!Bár nekem mindegy........
2010. márc. 12. 18:53
 8/19 anonim ***** válasza:
8%
Első voltam. Nálam nem a kutya a falkavezér. De ha adtam neki enni, vagy csontot hagyom enni. Majd leülök melléd és b. mikor eszel.
2010. márc. 12. 18:58
 9/19 A kérdező kommentje:
Nah szerintem félreértitek.Nem akartam baszkurálni, csak elmentem mellette és megszólítottam, mire lekezdett csúnyán morogni. Amikor a normális kajáját eszi, akkor sosem morog, sőt még meg is lehet simogatni. Szóval van vmi megoldásotok erre a kettősségre??
2010. márc. 12. 19:00
 10/19 anonim ***** válasza:
19%
A csont neki csemege, legyél határozott de ne agresszív
2010. márc. 12. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!