Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van 2 magyar vizslám, és elég...

Van 2 magyar vizslám, és elég sokat esznek, de hiába adok nekik többször enni egy nap, mindig úgy habzsolnak, hogy néha még félre is megy, és köhögnek. Hogy tudnám leszoktatni őket a habzsolásról?

Figyelt kérdés
2008. szept. 8. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Sehogyan nem lehet leszoktatni rolla az én kutyám is igy eszik mindig meg is ilyedek hogy nehogy megfuladjon. ezt ök tudják hogy milyen gyorsan jó nekik.Én is leszoktatnám róla de nem tudom.
2008. szept. 8. 17:48
 2/4 anonim válasza:

Az ősökre térnék ki egy kicsit: biztosan tudod, hogy a farkasok és más kutyaelődök is így esznek. Meg kell tömniük magukat, mert nem mindig szerezhetnek élelmet, ez az egyik, a másik az, hogy a másik elől is meg kell enniük. Ez egyfajta ösztön, melyet a szelektálás során némely fajtákból kiszűrtek, de némelyekből nem.

A magyar vizsla nem hajlamos a hízásra, viszont naponta többszöri sétát igényel. Ha már egy éves kor felett járnak a kutyák naponta egyszer adj nekik enni. Mindig kunyerálni fognak, míg élnek, ezt meg kell szoknod, de ha adsz nekik, rászoknak és a végén lopósak lesznek. Az egyszeri étkezés a vacsora: ekkor egy adagnyi kaját raksz eléjük és meg van oldva. De azt is habzsolva fogják megenni, erre számítanod kell. :)

2008. szept. 8. 18:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Ó istenem, a drága vizslák! :D Mi is büszkélkedhetünk eggyel :D gondolom te is tudod miről beszélek ha azt mondom hogy többé nem szeretnék másféle kutyát. :D

A miénk olyan szinten fal, hogy mindent leeszik a veteményes kertből, és még a fára is nyújtózkodik, hogy leegye a gyümölcsöt, mintha éheztetném. Amikor kapja a napi ennivalóját, olyan mint egy porszívó, pillanat alatt eltűnik a kaja, és nem tudunk mi sem semmit csinálni vele. Pedig elég neki. Én mondjuk "csak" 2* adok neki enni, este a fő étkezés és reggel általában zöldséghéjákat, gyümölcshéjákat kap, és hát amit leeszik napközben a bokrokról stb., mégis falja az esti kaját.

2008. szept. 8. 20:21
 4/4 A kérdező kommentje:

ohh istenem szerintem estvérlelkek lehetünk. nem tudnám elképzelni az életem a vizsláim nélkül (=

mi is 2szer aduk nekik enni, egyszer reggel száraz eledelt, és egyszer este.

én is büszke vagyok hogy vizslám lehet. (=

2008. szept. 8. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!