Van 2 magyar vizslám, és elég sokat esznek, de hiába adok nekik többször enni egy nap, mindig úgy habzsolnak, hogy néha még félre is megy, és köhögnek. Hogy tudnám leszoktatni őket a habzsolásról?
Az ősökre térnék ki egy kicsit: biztosan tudod, hogy a farkasok és más kutyaelődök is így esznek. Meg kell tömniük magukat, mert nem mindig szerezhetnek élelmet, ez az egyik, a másik az, hogy a másik elől is meg kell enniük. Ez egyfajta ösztön, melyet a szelektálás során némely fajtákból kiszűrtek, de némelyekből nem.
A magyar vizsla nem hajlamos a hízásra, viszont naponta többszöri sétát igényel. Ha már egy éves kor felett járnak a kutyák naponta egyszer adj nekik enni. Mindig kunyerálni fognak, míg élnek, ezt meg kell szoknod, de ha adsz nekik, rászoknak és a végén lopósak lesznek. Az egyszeri étkezés a vacsora: ekkor egy adagnyi kaját raksz eléjük és meg van oldva. De azt is habzsolva fogják megenni, erre számítanod kell. :)
Ó istenem, a drága vizslák! :D Mi is büszkélkedhetünk eggyel :D gondolom te is tudod miről beszélek ha azt mondom hogy többé nem szeretnék másféle kutyát. :D
A miénk olyan szinten fal, hogy mindent leeszik a veteményes kertből, és még a fára is nyújtózkodik, hogy leegye a gyümölcsöt, mintha éheztetném. Amikor kapja a napi ennivalóját, olyan mint egy porszívó, pillanat alatt eltűnik a kaja, és nem tudunk mi sem semmit csinálni vele. Pedig elég neki. Én mondjuk "csak" 2* adok neki enni, este a fő étkezés és reggel általában zöldséghéjákat, gyümölcshéjákat kap, és hát amit leeszik napközben a bokrokról stb., mégis falja az esti kaját.
ohh istenem szerintem estvérlelkek lehetünk. nem tudnám elképzelni az életem a vizsláim nélkül (=
mi is 2szer aduk nekik enni, egyszer reggel száraz eledelt, és egyszer este.
én is büszke vagyok hogy vizslám lehet. (=
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!