Miért támad a kutya embergyerekre?
70%-os a vadászkutya sem azért lett kitenyésztve, hogy az embert vadássza le, nagyokos. Nem mellesleg én még nem láttam olyan kutyát, amelyik úgy született, hogy nulla tanítással munkába lehetett volna fogni.
Hú, na mondj már csak 1 darab olyan kutyafajtát, ami 1-2 száz éve van háziasítva. Nagyon érdekel, főleg azért, mivel új kutyafajta csak a már meglévő kutyafajtákból születhet :)
"A farkas párti tábor a kutyák nemes alakját és számtalan betegséggel szembeni ellenálló képességet várta a keresztezéstől, azonban felismerték, hogy a farkas vér csak csökkentené a fajta kitartását, bátorságát és kezelhetőségét." - ergo senki nem keresztez semmit farkassal, mert hülyeség.
Ja meg amúgy valószínű, hogy a gyerekes családok olyan kutyát tartanak, amik farkasokkal lettek keresztezve :D
Haha, a ősembernek több fogalma volt a kutyáról, mint neked.
Rosszul van nevelve a kutya. És van, hogy a gyereket sem tanítják meg, mit lehet.
Az én ismerősöméknél nem támadott a kutya, de a gyerek szabályosan erővel húzogatta a szájából a nyelvét, és egyszer a kb. 1,5 méteres lépcsőről lelökte a vemhes kutyát, aki elvetélt, és alig kapott lecseszést a szülőktől. Azóta is kicsit érdekes a kutyákkal való kapcsolata.
- kutya nincs megnevelve
- gyerek nincs megnevelve
- a gyerekek mozgása, viselkedése teljesen már mint a felnőtt emberé, hirtelen mozdulatokat tesznek, visítoznak, erősen markolnak, ami megijesztheti a kutyát vagy félreérti és támadásnak veszi
Kb. ennyi.
Nekem terrierem van, pórázon egyszer próbált odakapni egy ugráló pici gyereknek, nem tette zsebre, amit kapott tőlem. Azóta tudja, hogy a gyerek tabu, akkor is, ha neveletlen. Ha fél vagy idegesíti egy gyerek akkor inkább bejön mellém.
Sőt, sokat gyakoroltam is vele, hogy vonuló óvodás csoportok mellett mentünk tisztes távolságban, megköveteltem tőle a nyugodt viselkedést és folyamatosan dicsértem, megtanulta hogy ugráló, visítozó gyerekek társaságában is normálisan kell viselkedni.
Nem mindig a kutya lehet a hibás. Vannak gyerekek is, akiket nem neveltek meg rendesen és benyúlkál mindenféle idegen kutyához a kerítésen át, vagy direkt hergeli. Így már az én kutyám is kapott oda neki, azóta sem szereti a gyerekeket, ha gyerek jön, mindig figyelmeztetve van, hogy a kutyát hagyja békén inkább, így semmi gond nincs vele, 5 éves testvéremet sem bántotta soha.
A kutya részéről egyértelmű, ha nincs lefárasztva, pl. láncon tartott kutyák tipikus esete, jobb esetben csak ugrál és összepisálja magát örömében, ha végre valaki odamegy hozzá, rosszabb esetben fél kezed bánja. Így már kétszer is jártam, velük óvatosan.
17-es, ha kétszer jártál így, akkor azt jelenti, kétszer bánta a fél karod:D Akkor mivel írsz? :D:D
Najó, nem kötekszek:D csak vicces volt:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!