Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tartják rossz vagy...

Miért tartják rossz vagy kegyetlen dolognak az altatást?

Figyelt kérdés

Sokan, ha hallják, hogy mennyi kutyát altatnak el a gyepiken vagy mert már nem akarják őket tovább tartani, vagy kölyköket, mert nem találnak nekik gazdát, felháborodnak, meg elkezdenek veszekedni.. De nem lehet, hogy ezek a kutyák jobban járnak, mintha rossz gazdához kerülnének, kóborolnának és autó ütné el őket, vagy hónapokig, néha évekig sínylődnének menhelyeken (a gyepin ugye nem élnek annyi ideig...)?

Kíváncsian várom a válaszokat.

2010. márc. 12. 11:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%
A kutya biztos nem jár jobban, de a Föld nem bír el ennyi kóborállatot sajnos. Amíg ennyi lesz szükséges az altatás, egyszerűen kell a hely az esélyesebbeknek sajnos. Én azthiszem egyet értek vele, akármilyen szomorú tény is, bár kérdés hogy van e jogunk beleavatkozni egy életbe, de ez már a szaporítónál is kérdés volt...
2010. márc. 12. 16:25
 12/17 anonim ***** válasza:

Az a gyepis és menhelyi tapasztalatom, hogy csak látatlanba fekete és fehér a helyzet. A számítógép előtt ülve én is ki tudom jelenteni, hogy altassák el a létszámfelettieket, szocializálatlanokat, betegeket, agresszíveket. Viszont nem egy kutyának láttam már a küzdeni akarását, ahogy borzalmas betegségekből és balesetekből felépültek. Amikor az ember a szemükbe néz, tisztán látható, hogy élni akar vagy feladta már. És aki feladta, az is lehet 1 hónap múlva erős és boldog kutya. Szóval gyakorlatban ez sajnos nem ilyen könnyű.

Én egy jó megoldást tudok csak, de az is hosszútávú: Megértetni az emberekkel, hogy csak az ivartalanítás a megoldás a jelenlegi helyzetre. Gyakorlattá tenni, hogy a kutyáját elhagyó, leadó embert sújtsa az Állatvédelmi Törvény. Tehát ne csak a meglévő törvény legyen, hanem azt tartassák is be az emberekkel. Így a mai magyar felelőtlen állattartókból felelősségteljes gazdik válnának. A gyepiken és menhelyeken pedig lecsökkenne a létszám, amitől megfelelő lenne az ottani kutyák életkörülménye. Ez sajnos álom, tudom.

2010. márc. 12. 16:35
 13/17 anonim válasza:
100%
attól füg mindenkinek más a véleménye de ha PL beteg az az állat és már nincs eséj arra hogy megmentsék akor okés altasák el ne szenvedjen de ha meg lehet menteni akkor nem de ez gazdától is füg hogy fontos neki vagy nem fontos a háziálata.egyesek könyen meg oldják ki teszik a kutyát az utra és elhajtanak szegény kuty meg azt se tudja hogy miért mi rosszat csinált.utána lehet hogy az állat menhejre kerül vagy kóborolni fog az utcán vagy elüti egy auto.ha Pl állat menhejre kerül akkor lehet elaltatják mert nem tudnak vele mit kezdeni,pedig minden állatnak joga van élni és azt nem kérdezik meg tőle hogy figyelj te kutyus ugye nem baj ha elaltatunk mert nem tudunk más lehetőséget.ó hát bersze mért is ne már ugyis unom az életem.ez olyan mintha egy szegényebb embert megölnének mert teher az államnak(hát ugyis felesleg volt)meg hát már tul sokan vagyunk a világon egyel kevesebb nem veszi észre senki.Minden élőlénynek joga van az életre de ezt álltalában figyelmen kivűl hagyuk,de ha egyszer megtudnának szólalni biztos lene véleményük.
2010. márc. 12. 19:51
 14/17 A kérdező kommentje:
de ha valakinek teher a kutya, és nem talál neki más gazdát, és egyfolytában éreztetik a kutyával hogy ő egy teher, akkor nem jobb neki, ha (remélhetőleg) fájdalommentesen kiszáll az egészből?
2010. márc. 12. 19:56
 15/17 A kérdező kommentje:
igaz, minden élőlénynek joga van az élethez. de joguk van a békés halálhoz is, és pl az elgázolást nem nevezném annak...
2010. márc. 12. 19:58
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

En az eutanaziat is tamogatnam...

Habar az altatast nem a kutya sajat akaratabol vegzik, amig ennel nincs jobb megoldas, addig sajnos muszaj megbekelni vele.

A megoldas az lenne, hogy allatot csak olyan feltetelekkel szabadna valakinek magahoz venni, mintha gyereket adoptalna.

Igenis, az embernek kervenyezni kelljen egy hivataltol, hogy kutyaja lehessen, es ha a hivatal ugy dont - anyagi helyzet, stb felmerese utan - hogy megteheti, akkor kapjon engedelyt kutyatartasra. Es ha mar felelosseget vallalt a kutyara, akkor koteles legyen elete vegeig gondoskodni rola, epp, mintha gyereket adoptalt volna.

Ugyanigy torveny kellene a tenyesztesre is, es az engedellyel nem rendelkezo szaporitokat bortonbe zarni.

Nem ertem, miert nem szigoritjak meg valahogy ezeket a dolgokat. Sokkal egyszerubb lenne megelozni, mint kimenteni.

Sajnos minden orszag tavol van meg ettol az idealis megoldasrol, Magyarorszagrol meg nem is beszelve. Legalabb azt sikerulne elerni ebben a tetves orszagban, hogy betartatjak a sajat torvenyeiket es felelossegre vonhatova tegyek az allatkinzokat!

2010. márc. 13. 00:56
 17/17 anonim ***** válasza:

En azt mondom, hogy nem elaltatni kegyetlenseg, hanem kidbni!

Nem az altatast kellene megszuntetni, hanem azt, hogy egyes emberek felelotlenul tartsanak allatokat!

Ha nem lennenek hibas es felelotlen emberek, akkor altatni sem kellene artatlan kutyakat!

2010. ápr. 28. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!