Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pórázon miért viselkedik...

Pórázon miért viselkedik idegesen a kutyám más kutyákkal szemben miközben póráz nélkül semmi gond nincs?

Figyelt kérdés
Amikor sétáltatom a kutyám akárhányszor csak más kutyával találkozunk elkezdi ugatni és húz a kutya felé. De amikor elvittük úszni szabadon volt és egy idő után jött egy gazdi két kutyával és velük elsőre barátságos meg játékos volt és ez mindig így van. Nincs valami ötletetek arra hogy pórázon is valahogy így viselkedjen?
2015. szept. 4. 22:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Az én kutyám gyilkolási hajlammal van megáldva, és ő is, ha észrevesz egy másik kutyát, akkor felszegi a fülét,fejét, kicsit megmerevedik, és elkezd húzni. Aztán ha ott vagyunk, bunyózni akar. Jobb esetben, ha lány kutya, akkor csak odadugom a "szoknyája alá", és utána már nem gyilkolni akar, hanem d.gni, és felveszi a casanova álarcot. :D /igen, nevelése folyamatban/

Szóval előre nem mindig látszódik a hibás gondolkodás. Én sem tudtam, mikor magamhoz vettem, hogy ekkora k.cs.g, aztán csak pislogtam...:D

De eddig még soha, semmilyen körülmények közöt

2015. szept. 5. 21:20
 12/14 anonim ***** válasza:
* bocsi, csak entert nyomtam. Szóval eddig semmilyen körülmények között nem történt semmi komolyabb, kb. 5 támadása volt, szájkosárban, de úgy meg cibáltam, hogy több órán keresztül kussban volt.:D
2015. szept. 5. 21:22
 13/14 A kérdező kommentje:
Értem. De amikor mi odamegyünk akkor meg nincs semmi. Csak amíg odaérünk.
2015. szept. 6. 14:41
 14/14 anonim ***** válasza:

Akkor addig fegyelmezd, és úgy vidd oda, hogy te viszed oda őt, te elől, ő mögötted, és kontrollálod az egész helyzetet, nem pedig úgy, hogy ő visz oda téged.

Meglátja a kutyát, elkezd feszengeni, azonnal tiltod, és fegyelmezed.

Magad mögé parancsolod, és a kutya felé vezeted. Ha előre megy, és húzza a pórázt, megállsz, magadra tereled a figyelmét, akár egy szaggal (jutalomfalat szaga) akár fegyelmezéssel. Ha rád figyel, ismét elindulsz, és magad után hívod.

De ne engedd "vezető" helyzetbe, ne úgy menjen oda, ahogy ő akar, hanem ahogy te akarod.

2015. szept. 6. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!