Pórázon miért viselkedik idegesen a kutyám más kutyákkal szemben miközben póráz nélkül semmi gond nincs?
6-os vagyok. Az én kutyám gyilkolási hajlammal van megáldva, és ő is, ha észrevesz egy másik kutyát, akkor felszegi a fülét,fejét, kicsit megmerevedik, és elkezd húzni. Aztán ha ott vagyunk, bunyózni akar. Jobb esetben, ha lány kutya, akkor csak odadugom a "szoknyája alá", és utána már nem gyilkolni akar, hanem d.gni, és felveszi a casanova álarcot. :D /igen, nevelése folyamatban/
Szóval előre nem mindig látszódik a hibás gondolkodás. Én sem tudtam, mikor magamhoz vettem, hogy ekkora k.cs.g, aztán csak pislogtam...:D
De eddig még soha, semmilyen körülmények közöt
Akkor addig fegyelmezd, és úgy vidd oda, hogy te viszed oda őt, te elől, ő mögötted, és kontrollálod az egész helyzetet, nem pedig úgy, hogy ő visz oda téged.
Meglátja a kutyát, elkezd feszengeni, azonnal tiltod, és fegyelmezed.
Magad mögé parancsolod, és a kutya felé vezeted. Ha előre megy, és húzza a pórázt, megállsz, magadra tereled a figyelmét, akár egy szaggal (jutalomfalat szaga) akár fegyelmezéssel. Ha rád figyel, ismét elindulsz, és magad után hívod.
De ne engedd "vezető" helyzetbe, ne úgy menjen oda, ahogy ő akar, hanem ahogy te akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!