Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha két kutya egyszer ölt,...

Ha két kutya egyszer ölt, máskor is ölni fog? Mi lehet a gyilkolás oka?

Figyelt kérdés

Két kaukázusi-németjuhász keverék kutya először idegen kutyákra támadt, majd idegen macskákat téptek szét. A saját macskákkal, és egy báránnyal együtt ettekm aludtak, nyalogatták egymást, stb.

Aztán egyszercsak kibelezték a saját macskát. Pár nap múlva szétmarcangolták a birkát, aki imádta őket.

Minket imádnak, nagyon barátságosak. Persze idegent nem engednek a portára, ha a gazda nincs ott.

Merjek velük lenni? Lehet, hogy a következő áldozat ember lesz? A kisbabámat természetesen nem engeden hozzájuk, de vajon rám is veszélyesek letetnek?

Mi lehet az oka, hogy a korábbi barátaikat széttépték?

2008. szept. 8. 13:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%

Én nagyon vigyáznék velük, mert úgy látszik, hogy megváltozott valami bennük. Szerintem mindig zárjátok be őket gondosan, és akkor nem lehet baj.

Egyébként pedig igen, elképzelhető, hogy a következő áldozat ember lesz.

2008. szept. 8. 13:50
 2/12 anonim ***** válasza:
79%

Én úgy tudom,hogy a kaukázusi fajta elég kiszámíthatatlan,a németjuhász viszont épp az ellenkezője.Lehet,hogy előjött a "rosszabbik" énjük.

[link]

[link]

2008. szept. 8. 13:52
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Feltámadt bennük a vadászösztön, ezért gyilkoltak, a vér íze csak tovább szította ezt. Innentől már nincs visszaút, ők már ragadozók; nem lesznek soha többé a kedves, régi önnmaguk! Azért tépték szét a korábbi barátaikat is, mert, ettől kezdve már őket is csak zsákmánynak tekintették. Tedd amit az előző hozzászóló írt, mert ha netán akár véletlenül is megérzi a véred ízét, vagy elesel és a földre kerülsz, akkor nagyon könnyen előfordulhat, hogy zsákmánynak és nem gazdinak fognak tekinteni!!!A kisbabára pedig különösen nagy veszélyt jelentenek pl. amikor áttolod az udvaron közöttük!!!

Ez a dolog valahogy úgy működhet, mint a sorozatgyilkosok esetében - az ölési vágy az idő előrehaladtával egyre nő, és az esetek közti idő egyre rövidül!

2008. szept. 8. 14:11
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Bocs, amire elküldtem a választ, már más is hozzászólt: előző hozzászóló=első hozzászóló.
2008. szept. 8. 14:15
 5/12 anonim ***** válasza:
95%

"Mi lehet a gyilkolás oka?"

Valószínűleg nem azért ölték meg a korábbi barátaikat, mert azt akarták. Szerintem köztük lett egy hevesebb vita, aminek az áldozatai végül a körülöttük levő állatok lettek. Ugyanis a harcokban a kutyák nem ismernek mást és azonnal neki rontanak annak, aki megpróbálja őket megállítani. Ezt az elődeiktől örökölték: őket sem választották szét harcban, ezért úgy "nevelkedtek", hogy ami elkezdődött azt be kell fejezni. Ha beválik a sejtésem és meglátnád, hogy verekednek egy vödör vízzel öntsd le őket, de semmiképp se menj közéjük, mert te járod meg.

Ha most eltávolodsz tőlük, majdnem biztos, hogy meg fognak támadni: Ha viszont velük maradsz, akkor sincs kizárva, csak valamivel kisebb az esélye. Feltételezem, hogy kan kutyákról van szó, hisz ez az agresszió két nem ivartalanított kan kutya esetében valószínű.

És, hogy mit tehetsz:

Először is ivartalaníttasd ki legalább az egyiket, ha még nem tetted meg.

Utána mutasd meg nekik, hogy te nem fogsz nekik ártani, ha ő se neked. Ha valami rosszat csinálnak, azonnal emeld feljebb a hangod és erősítsd meg a posztodat, mi szerint te vagy a falkavezér. Ha ezt megerősíted és megmutatod, hogy ki hol van a ranglétrán, biztos, hogy nem fognak megtámadni. Nagyon jó kapcsolatot kell teremtened az állatokkal, hogy ne te légy a következő áldozat. A másik tanácsom az elkülönítés egy kis időre. Ha agressziót mutatnának ki bármilyen élőlény felé, akár egy agresszív pillantás az egyiket rakd egy kennelbe, de a legjobb, ha mindkettőt külön kennelbe teszed. A kutyák falkában a legerősebbek. Ha ezt sokszor eljátszod velük egy idő után berögzül a fejükben, hogyha agresszívek elveszítik a társukat.

Tehát

1) szigorú légy,

2) de tapintatos és mutasd meg, hogy egy falkában vagytok, nem egymás ellen, de neveld őket rendesen

3) vidd társaságba mindkettőt külön-külön. Természetesen szájkosárral, pórázon.

2008. szept. 8. 14:28
 6/12 anonim ***** válasza:
55%
Osztom az elottem szolo velemenyet es tanacsait, de en a helyedben szakertohoz fordulnek. Figyeld a kutyusokat, hogy hogyan reagalnak dolgokra. Es tenyleg az a lenyeg, hogy Te legyel a falkavezer.
2008. szept. 8. 14:50
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

Jobb lesz ha vigyázol velük lehet hogy téged most még nemis bántanak de ha kiszöknek az utcára rátámadhatnak egy idegenre is.És mi lesz amikor nagyobb lesz a gyereked?Vagy elfogadják vagy esetleg őt is megtámadják.A kisgyerekedet meg nem tarthatod éjjel nappal szobafogságban a kutyák miatt.

Csinálj el jó magas kerítéssel elkerített kis udvard a kutyáknak hogy ne támadjanak meg másokat.Ha más emberekre morognak vagy hasonló akkor szerintem jobb megoldás az lenne ha túladnál rajtuk és barátságosabb nyugodt gyerekszerető kutyát vinnél a házhoz.

2008. szept. 8. 15:26
 8/12 anonim ***** válasza:
70%
Én komolyan mondom, minden állatot imádok, a kutya pedig kiemelt helyen szerepel nálam, DE: dalmatát, komondort, illetve kaukázusit soha de soha az életben nem tartanék!! Ugyanilyen sztorikat hallottam már róluk rengeteget, sőt ismertem egy kaukázusit, aki a saját gazdáját megtámadta. Nem tudom, ez mitől lehet, de az biztos, hogy rendkívül veszélyes, kiszámíthatatlan fajta. Mindenképp zárd be, és a gyereket soha ne engedd a közelébe!
2008. szept. 8. 15:28
 9/12 anonim válasza:

A kaukázusi egy igen nehezen kezelhető fajta, és elég agresszív is. Ha a helyedben lennék én a gyerekre való tekintettel megszabadulnék tőlük.

Egyik előttem szólónak: a komondor egy nagyon jófajta kutya, viselkedése a neveléstől függ.

2008. szept. 8. 16:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Barmenyire is szeretem az allatokat, osztom az elottem iro velemenyet. Innen nar nincs visszaut, elobb-utobb ember lesz a zsakmanyuk. Sajnos eljutottak arra a pontra hogy rajojenek, kepesek olni.

(Egyetlen alternativ megoldas - csak az egyiktol szabadulsz meg, igy a masik jocskan "visszavesz magabol". Es termeszetesen ivartalanitas - azert mert attol nyugottabb lesz (bar ez nem idegesseg kerdese) masreszt meg mert ezt a hajlamot nem szabad hogy tovabbadja. -_- )

2008. szept. 10. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!