Ha megtamadna egy pittbull vagy egy staffordshire terrier. Lenne e eselyem ellene? Le tudnam e rugni? Vagy meg e tudnam folytani pusztani kezzel? Vagy mi történne? A válaszokat elore is koszonom.
pitbull és nem pittbull
fojtani és nem folytani
Igen, lenne esélyed. Le tudnád rúgni (de hogy mennyire hatásos...?). Nem tudnád megfojtani, hacsak nem vmi marha erős, lapátkezű ipse vagy.
Mi történne? Megharapna.
Miért a kérdés? :)
Egy évvel ezelőtt itt (Anglia) a rendőrök tűzoltópalackkal ütötték egy ilyen kutya fejét. Nem zavarta.
"Police arriving at the scene reportedly hit the out-of-control animal with fire extinguishers to try to stop it eating rescue dog Daisy before armed officers were called in to shoot it, the ECHO reports."
A fojtogatással nem is próbálkoznék. Ha kicsit megnézed a kutyák anatómiáját, akkor észreveszed, hogy alapból jóval erősebb a nyaki felépítésük, jobban védve van a gigájuk. Ha téged olyan pórázra rátennének, mint egy átlag kutyát, már rég megfulladtál volna. Hihetetlen mit ki nem bírnak.
Nem sokat tudnál tenni, max kiszúrod a szemét, de ahhoz is lélekjelenlét kell, egy Kutya olyan gyors, hogy elképesztő.
Engem a menhelyről befogadott keverék kutyám első alkalommal 1 másodperc alatt 3 különböző helyen harapott meg. Felfogni sem volt időm. Azóta persze jóban vagyunk, és mégis én lettem a falkavezér, de ez egy eléggé ritka eset. De azt tudom állítani, hogy ha egy kutya támad, akkor igen kevés lehetőség van. Fejbe baszni sem tudod, mert olyan kemény a koponyája, hogy előbb törik el a keze, mint hogy Ő megérezze. Egy jó felépítésű kutya valójában egy gyilkológép, és épp ezt szeretem bennük. Mert közben meg ha normális vagy velük, akkor ők is azok veled.
Fegyver nélkül max. akkor ha egy bazinagy hegyomlánysi bádibilder vagy, és jó helyen kapod el a kutyát. És még ilyenkor is, ha a nyakad átharapja, akkor neked harangoztak...
Kutya ellen az ultrahangos kutyapajzs a legjobb szerintem, ha pedig harcolnod kell vele, nyilván egy lőfegyverre szavaznék. Pisztoly, puska, számszeríj, szigonypuska, machinegun, sniper rifle, és hasonlók.
Közelharci fegyverből csak olyannal érdemes próbálkozni, ami első ütésre megöli vagy legalábbis nagyon durván kicsinálja a kutyát. Például egy tazer. Egy nagyon éles macheta is hasznos lehet, ha pont középen találod telibe a kutya fejét és kettéhasítod vele.
Nem valószínű. Túlságosan erősek, keményfejűek, a nyakuk is vastag, és gyorsabbak a legtöbb kutyától. Pont azért, mert hiába már nem használják harcra, attól még az adottság bennük van..a gyorsaság, a rugalmasság, a keménység, és a kitartás. Ne menj cigánytelepre, és akkor nem találkozol ilyen staffal/pittel.
Az enyém is rossz helyről került ki, kezdetben (szájkosárral!) ha nekiment suliba egy kutyának, alig tudtuk szétszedni őket, annyira gyors volt, hogy hárman nem bírtuk megfogni..azóta megneveltem, de az katasztrófa korszak volt :D Főleg, hogy olyankor nem is nézte, hogy ki fogja, azt is simán megtámadta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!