Jól szidtam le, vagy durva volt?
Ma kiszökött a kutyám, pedig eddig soha nem csinált ilyet. Amikor kiabáltam neki, akkor direkt tovább futott (elég forgalmas hely), de egyszer utolértem, és rászóltam, hogy "rossz kutya" és egy kicsit megrántottam a grabancánál. (a másik kutyám ezt játéknak venné). Nyüszített egy nagyot, és félt utána. Aztán most kerül engem.
Most ugye nem fog rettegni tőlem? Vajon értette, hogy miért szidtam le? A lényeg az lenne, hogy ne szökjön, mert veszélyes. Pedig reggel 50 percet sétáltunk és 10 perc futás volt, eléggé megfáradtak. A kapu nyitva volt, úgy szökött meg. Ivartalan 5éves kan.
Jó, hogy leszidtam. Inkább, mint hogy egy autó üsse el.
A kaput csukjátok.
Rosszul csináltad, viszont teljesen megértem, hogy idegből megtépted. Nem baj, túléli.
Viszont ebből a kutyának az jött le, hogy ha utolér a gazdi, akkor megbüntet.
Szóval:
- be tudod hívni: agyondicséred.
- Te éred utol: szó nélkül póráz rá, és hazamenni. Nem szidod és nem dicséred.
Ne aggódj, nem utál meg, ha te is lenyugszol, akkor ő is, és nem fog "rettegni Tőled. :)
Ő is olyan mint egy gyerek...
Morcos egy kicsit,amiért leszidtad,mert rosszat csinált..
Simogasd,játsz vele és majd megbékél..
Inkább mint hogy elüsse az autó
Jó, igazából nem volt nagy, épp hogy meghúztam a bőrt, már nyüszített is. Keveset kell nevelni, mert ő már ugye idősebb, és tudja a szabályokat, és a másik kutyához voltam hozzászokva, mert őt igencsak meg kell rángatni, hogy észrevegye a dolgokat..az említett kutya inkább érzékenyebb, bár attól függetlenül makacs és akaratos is tud lenni, a fiatalabb keményfejűbb, vele sokkal határozottabbnak kell lennem. Na, egyiket sem verem, azért is ijedhetett meg az idősebb, mert életében jó ha 2x rácsaptam a fenekére:D
Azóta megbékélt, már simán hozza-viszi a játékokat ha eldobom:D De a kapu közelébe nem megy..:)
Az én kutyámmal is szökési problémák voltak.
Tudta nagyon jól ( még 20 perc múlva is) hogy ha utolérem miért kapja a szidást..
Nem kapcsolta össze azzal hogy " fuu ha odamegyek megszidnak"..
Nem mondom, az adott pillanatban a legjobb a ráncigálás meg stbk, de a kutyák nem hülyék..
Én a hosszú pórázt ajánlom , illetve a dobó láncot vagy akár gesztenyét :D A lényeg hogy találd el ha elérhető távolságban van és mindgyárt megérti hogy a " Gazdi keze sokáig elér.."
Nekem a kergetőzős hülyeségeit így sikerült korrigálni a kutyámnak és azóta nem szökik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!