Tudtok nekem mondani olyan kutyafajt?
Figyelt kérdés
Közepes méretű család szerető és kinti kutyafajra lennék kiváncsi
ELŐRE IS KÖSSZÖNÖM!!!!
2015. aug. 30. 21:01
11/17 anonim válasza:
amúgy meg volt már bordered? mert ha nem, akkor miből gondolod, hogy bírnál vele? egyetlen fajta sem összemérhető vele :D valamiben mindegyiktől eltér (nem isdtenítem a bordereket, sőt, sztem egyik sem normális, aki meg bordert tart és élvezi, az meg pláne elmebeteg.... tisztelettel, egy borderes).
12/17 A kérdező kommentje:
Ne okoskodjál ! Mert ennyi erővel te se vagy más!
És mármeg van milyenek lesznek!
2015. szept. 1. 11:31
13/17 anonim válasza:
de, más vagyok :D ÖT évet vártam a kutyámra, előtte MINDEN fellelhető cikket, könyvet stb. elolvastam róluk, kívülröl fújtam a hazai állományt, a betegségeiket, mindent... TE A NEVÉT NEM TUDOD LEÍRNI EMBER.
remélem valami szaporítótól szerzed be, törzskönyv nélkül, "olcsón", úgy legalább tuti, hogy nem bordert kapsz, csak egy fajtajellegű keveréket... remélem legalább beteg nem lesz.........
14/17 anonim válasza:
egyet visszavonok, a nevét le tudod írni, csak telefonról elolvastam :D ezért az egyért bocsánat, a többit nem szívom vissza :)
15/17 A kérdező kommentje:
képzeld én is nagyon sokat olvastam utána és nem is szeretem volna
és már meg van milyenek lesznek
2015. szept. 2. 17:01
16/17 anonim válasza:
nem értem, mit értesz az alatt, hogy "már meg van milyenek lesznek". nem tudom komolyan venni azt, aki itt a gyakorin keres magának fajtát, így téged sem, csak remélni tudom, hogy nem nyomorítod meg egy kutya életét sem, illetve a tiedet sem fogja megnehezíteni, én még mindig nem ajánlom jó szívvel a border colliet neked (jó szívvel igazából nagyon kevés embernek, konkrétan olyannak, aki rákérdezett, még nem).
17/17 anonim válasza:
Ha családi kutyát szeretnél, ne válassz bordert, inkább labrador vagy golden retrievert, hidd el sokkal jobban neked való. Nekem is borderem van és neki inkább a munka a lényeg, imád feladatozni, a gyerekek nem érdeklik őt, csak engem néz és várja, hogy mit csináljon. A másik, hogy gyerekeknek alapból nem ajánlanám, mert erős, következetes kéz kell a neveléséhez, különben túl jár a gazdi eszén, ha nem vagy ilyen nem fog rád hallgatni és nem bírsz majd vele. Ha valamit egyszer megengedtek neki, nem fogjátok tudni leszoktatni róla. Mivel fiatal vagy nyilván sulizol, így nem lesz elég időd lefárasztani minden nap, az enyémmel napi 4 órát foglalkozok, keményen fárasztom, hogy ne rágjon szét mindent, de még így is előfordul. Ezt a fajtát nem lehet félrerakni, ha nincs időd foglalkozni vele, mert épp a barátnőiddel vagy a pároddal mész valahova, mert megbosszulja és mindent szétszed otthon mire hazaérsz.Az enyém annyi mindent szétrágott, hogy már nem is számolom, szekrényt, ágyat is és mindezt napi 4 órás fárasztás mellett, pedig nem csak sétálgatunk, futok vele, biciklizek, kirándulunk, frizbizünk, tanítom, alap engedelmesizünk, szóval nem unatkozunk. Ha pedig felváltva szeretnétek nevelni az azért nem jó neki, mert ez a fajta kifejezetten egy emberre figyel, arra aki munkát ad neki. Az enyém legalábbis a páromra nem úgy hallgat mint rám, mindent tőlem vár, mert én tanulok vele kiskora óta, pedig a párom is foglalkozik vele, de mégis tudja, hogy én vagyok a gazdi. Szóval ha úgy érzed hogy az elkövetkezendő 15 évben nem lesz napi 4 órád hogy keményen fáraszd ezt a fajtát, akkor mindenképpen másik fajtát ajánlanék,olyat akinek kevesebb mozgás is elég, nagyon gyerekbarát és igazi családi kutya ês nem munkakutya, mint a border.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!