Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikortól lépcsőzhet a kutya...

Mikortól lépcsőzhet a kutya ivartalanítás után?

Figyelt kérdés

Labrador szukánkat ivartalanítatni szeretném és lehet hogy a varratszedésig felköltözik hozzám a lakásba, mert így jobban tudok rá figyelni. Csakhogy a lakás a másodikon van, lift nincs, én meg egyszerűen nem bírom fel sem emelni a kutyát. Nem lesz gond a lépcsőzéssel?

Kinek mi a tapasztalata mennyire "vészes" a seb (mégiscsak egy hasi műtétről van szó...)?

2010. márc. 11. 13:35
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"Nagyon durva madzaggal varrják ám a sebet! Tök kemény, szúrós. Magát a műtét helyét a belső varratok tartják, a külső, csak a bőrkéjét fogja össze. Tehát a tartó varratokat nem tudja veszélyezteteni a kutyus, csak ami a bőrét fojga össze. De szerintem kiszedni nem szokták, csak nyalni. Hadd nyalja csak, nem lesz baj belőle! :)"

Köszi! Ezzel most kicsit megnyugtattál:)

2010. márc. 11. 14:23
 12/19 anonim ***** válasza:

Hát énis nagyon aggódtam, minden percben lestem :)

Még pár napig ne lépcsőzzön, utána se sokat, módjával már lehet. De azért majd kérdezd mega dokit is, hogy ő mit mondd!

2010. márc. 11. 14:30
 13/19 anonim ***** válasza:

Ha így szenyózza a sérüléseit, ahogy írtad, akkor a hasi varratait is szét fogja szedni. Gallér helyett adj rá egy olyan ruhát, ami körbe ér a hasán. Még az is megteszi, ha egy jó nagy sállal körbe tekered :).

A lépcsőzés nem gond, attól nem lesz baja a sebének.

2010. márc. 11. 15:39
 14/19 Akiteki ***** válasza:

Szia! A lépcső ekkora méretű kutyának nem okoz gondot.

A gallért mi is utáljuk, én rájuk szoktam húzni egy ócska pólót és a hátán megcsomózom, hogy ne lógjon le. Így nem éri el a sebet és koszos sem lesz. Ilyen időben azért a sétához vedd le, de nálunk nyáron a kertben is abban szoktak szaladgálni, ha nem esik az eső.

2010. márc. 11. 17:30
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia! Mi első tüzelés után ivartalaníttattuk vizsla szukánkat. Du. 2-re mentünk, elaltatták, csak a petefészkeket távolították el. Szegény nem aludt el rendesen, hiába kapott több adagot is, végig sírt egy kicsit, elég rossz volt. Ébresztésnél meg sokkot kapott, állítólag rendkívül ritka,rosszul reagált az injekcióra, de kapott valami nyugtatót is és így elmúltak a rohamok, de amíg tartott, 2-en fogtuk le szegényt. Este, éjszaka végig vele voltam,aggódtam, mert nagyon vérzett. Másnap már kimentünk pisilni, kakilni, láthatóan nem esett nehezére, ügetésben is közlekedett. Már evett is. Gallér nem kellett, egyszer mondtam neki, hogy ne nyalogassa és hozzá sem nyúlt, hibátlanul gyógyult, helye sem látszik. Fertőtlenítettem Betadinnal, Neogranormonnal kentem.Harmadnapon újságoltam az orvosnak hogy már ugrik fel az ágyra, le az ágyról. Ő azt mondta, hogy azért ne hagyjam neki, mert a belső varratok szétszakadhatnak. Szóval szerintem ha szép lassan mentek a lépcsőn, nem lehet gond, a lényeg hogy gondoskodni tudjatok róla. Nekünk később, több mint 1 évre rá, még mellékhatásként inkontinencia jelentkezett, de ösztrogénkúrával kezelhető, elmúlt, remélem végleg....

Tudom, hogy ezek nem tartoznak a kérdéshez, de gondoltam hasznos lehet....

2010. márc. 11. 19:12
 16/19 Akiteki ***** válasza:
Miért csak a petefészkét? Így még simán kaphat egy gennyes méhgyulladást.
2010. márc. 11. 20:09
 17/19 anonim ***** válasza:
Ennek minimális esélye van, szinte semmi, mert nincsenek aktív hormonok. A legtöbb doki azért javasolja ezt, mert a méh hiánya egy üreget képez, ezért ott elmozdulhatnak a dolgok, mert sok a hely és azzal később már nem tudnak mit csinálni.Nem részletezem, de sok minden bajt okozhat.
2010. márc. 12. 10:43
 18/19 Akiteki ***** válasza:

Elég kontár doki lehet, aki ilyentől tart. Nagy és közepes testű kutyáim vannak ivartalanítva, nem mozdul ott el semmi, ha jól csinálják.

A méh normál állapotban akkora egy nagy kutyánál is, mint az öklöm.

Gyomorcsavarodást nem ettől kap. A méhgyulladás meg nem hormonoktól lesz, hanem fertőzéstől.

2010. márc. 12. 16:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Én több olyan kutyust ismerek,akiknek tartós, visszafordíthatatlan pisilési gondjai lettek, mert a méh hiánya miatt "összekuszálódtak odabent a dolgok", de ez sok mindentől függ, méret, fajta, stb...Nekünk csak a hormonhiány miatt volt.De ez nem az a téma, ne is menjünk bele. Ne szóljuk le egymás dokiját így ismeretlenül. Mindennek megvan az oka, előnye, hátránya, ez ugyanolyan kérdéses, mit hogy megvárjuk-e vele az első ivartalanítást.De ez is más ügy. Szerintem a kérdező kapott választ, ennyi. Ja, és örüljünk neki hogy egyre többen döntenek az ivartalanítás mellett!
2010. márc. 12. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!