A dobermann és a kangal alkalmasak agilityre?
nem! szlalomozni meg ugrani fog neked sot akár még az alagúton is átmegy a kedvedért mert meg akar felelni, de ezek a kutyák nem arra valók. ha agilityizni szeretnéd vinni akkor vegyél border colliet vagy bármilyen collit.
de a googleba birod h agilitys kutyák és csomó kutya van aki alkalmas rá és szívesen csinálja.
Hát hobbi szinten,lefárasztásnak,közös programnak jó. De versenyzésre semmiképpen sem, dobi se tudna szerintem versenyre menni,bár lehet ők még jók benne. Inkább a kis-közepes testű kutyák alkalmasak agilityre akik gyorsak, egy border colliánal nagyobb kutya például már alkalmatlan szerintem.
Pl így hobbi szinten jó,szerintem azért élvezik ezt a kutyák,de a nagytestűek nem alkalmasak versenyképesen agilityre
Nem. A kangal abszolút nem erre való.
A dobermann-nal játék szinten meg lehet próbálni, de ők inkább őrző-védőben, munkaversenyeken jeleskednek.
az utolsónak igaza van, csak a dobik testfelépítése nem igazán alklamas komoly versenyszintű agilityre. de hobby sportra, hobby versenyre simán alkalmas.
ha a dobi a szíved vágya, és szeretnél agilityzni is, nyugodtan, élvezni fogjátok! ha komoly eredményeket szeretnél elérni agilityben, akkor viszont nem a dobi lenne a megfelelő fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!