Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek ki a felelős?

Szerintetek ki a felelős?

Figyelt kérdés
Tegyük fel,hogy kistestű kutyát sétáltatok (olyan helyen,ahol kertek,víkendházak vannak) póráz nélkül. Befordulunk egy utcába,ahol egy tyúk szabadon mászkál,és a kutya elkapja.A gazdája elkezd őrjöngeni,fenyegetőzni,hogy megöli a kutyát.. Szerintetek?
2015. aug. 28. 12:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen helyeken megszokás, hogy a tyúkok kint kapirgálnak. Ráadásul rájuk nem vonatkozik a pórázon sétáltatás előírása. Jogilag te hibáztál. Szépen ki kell fizetni a tyúk árát, ha elpusztult.
2015. aug. 28. 12:06
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Ki kell fizetned a tyúkot, nincs mese. Max egy ezrest adj érte. El ne hidd, hogy ki tudja milyen értékes fajta.
2015. aug. 28. 12:10
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Mivel közterület az utca és szabadon van a kutyád,ergó megölt egy tyúkot,te vagy a felelős.

Ez az fizess érte 1000-1500 ft és hogy sajnálod.Ennyi. Máskor tegyél pórázt a kutyára,vagy ha szabadon van,legalább szájkosarat,akkor ha ilyen van megölni nem tudja.De viszont első szavadra hagynia kellett volna a tyúkot vagy végig nézted ahogy megöli??? :O

2015. aug. 28. 12:34
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Sajnos te vagy a hibás. A kutyának, ha póráz nélkül sétál, tilthatónak kell lennie. Magyarul, ha rászólsz, hogy nem szabad, akkor nem bánthatja a tyúkot.
2015. aug. 28. 12:37
 5/12 A kérdező kommentje:

Igazából nem az én kutyám,csak kiszökött és utánam jött.

És mi van,ha mondjuk kocsival vagyok,és elütöm a tyúkot?

2015. aug. 28. 12:46
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
Ha kocsival vagy és elütöd akkor nincs semmi. Viszont a kocsira nem vonatkozik a pórázkötelezettség mint a kutyára, tehát nem összehasonlítható a kettő.
2015. aug. 28. 12:53
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Akárkié a kutya, a gazda hibája. Neki kell vigyáznia a kutyájára, és biztosítani, hogy nem szökik el. Póráz nélkül közterületen nem lehet sétáltatni.
2015. aug. 28. 14:26
 8/12 anonim ***** válasza:
72%

az elején még azt kérdezted, hogy mi van, ha sétáltatod a kutyát és ez történik, most meg csak kiszökött utánad?

veled volt a kutya? sétáltál vele? nem zavartad vissza? akkor te sétáltattad és a te hibád. ennyi.

2015. aug. 28. 14:32
 9/12 anonim ***** válasza:

"És mi van,ha mondjuk kocsival vagyok,és elütöm a tyúkot?"

Ha kár keletkezik a kocsidban, akkor a tyúk gazdája köteles megtéríteni.

Egyébként a kutya-tyúk esetben mindketten hibáztatok, tehát szerintem senki nem követelhet a másikon semmit.

2015. aug. 28. 15:08
 10/12 A kérdező kommentje:
..A gazdája leadta a gyepmesteri telepre...viszont mindenképpen vissza szeretnénk hozni.Úgy tudom,hogy két hetet 'karanténban van a bekerült kutya',és addig nem adhatják örökbe..de mi van,ha a saját gazdája adta le? Akkor nincs 'várakozási idő'?
2015. aug. 29. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!