Kutyát lehet kútvízzel itatni?
Hétvégi ház, egyelőre nincs vezetékes víz. Viszont van kút.
Amikor kint vagyunk lehet a kutyának adni kútból vizet ?
Mondjuk a pocsolyákból is szoktak inni, és semmi bajuk, de gondoltam azért rákérdezek...
mi nyáron, mikor a kertben dolgozunk a nagy melegben, csak kútvizet iszunk, mert jéghideg. nincs bevizsgáltatva, semmi bajunk
öreganyám a temető mellett lakott, és csak kútvize volt
hhát azt meg nem ittam volna...
azért aki azt mondta, hogy a kutya a mocskosabb vizet szereti... az enyém a húsz perce a tálban (nem napon) álló vizet sem issza meg, csaka frisset. ha más kutya ivott belőle, csak akkor ossza meg ha nagyon muszáj. pocsolyából néha inna de én spec nem engedem, ki tudja, milyen baktérium vagy akármi van benne........
kútvízről tényleg meg kéne kérdezni a szomszédokat, ha senki nem issza, itatja állattal én speciel nem merném, de simán lehet, hogy am jó minőségű.
Az arzén nem szokott olyan nagy gond lenni, Magyarországon még ott sem, ahol "arzénos" a víz. A jelenlegi EU-s szabályozás figyelembe veszi a többi tagállam magasabb tengeri hal-fogyasztását, és így határozták meg a határértéket.
Én inkább a nitrátok miatt aggódnék, pláne, hogy a környéken gazdálkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!