Kuytát szeretnék ami családbarát és egyben jó házőrző is. Többi lent?
Német juhászokról még nem hallottam rosszat, és minden jellemző rá amit leírtál. De én emellett örökbefogadás párti vagyok, mert rengeteg kutya várakozik a menhelyeken.
Nem lehet annyira zsákbamacskát kifogni, mint sokan hiszik, mert a menhelyeken segítőkészek, és eléggé ismerik a természetüket. Én kettő 1 év körüli keverék kutyát hoztam el pár éve, kicsit játszadoztunk előtte, és össze próbáltuk őket, hogy hogyan jönnek ki egymással. Mérhetetlenül imádnak engem is, de a vendég gyerekeket is imádják. Alapból beengednek mindenkit és mindenkinek örülnek, akinek én örülök és ha én kísérem be, de éjszaka azért lehet rájuk számítani, mert őrzik a házat, és tudják, hogy bárki csak úgy nem jöhet be. Nem vérengző fenevadak, csak engem őriznek, de nem is akarnám ,hogy azok legyenek. mondhatni jelző kutyák.
Ezt, amit leírtál, mondd el a menhelyeken a dolgozóknak. Biztosan találsz megfelelő kutyust. :)
Jelzőkutyának (ugat, ha idegen jön) a legtöbb kutya alkalmas.
Hirtelen nem tudnék egy konkrét fajtát mondani. A német juhászkutya akár jó is lenne, de félő, hogy neki egy a foglalkozás kevés lesz, mivel munkakutya. Szüksége van rá, hogy "dolgozzon", azaz agyilag is le legyen terhelve (kutyasuli, kiképzés). Ha pedig egy kutya unatkozik, annak sosincs jó vége: akkor jön az ásás, szökés és egyéb nem kívánatos szokások. Tehát munkakutya nem jó, ha szűkös az idő.
Menhelyi keverék, közepes méretű, nyugodt természetű a javaslatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!