Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a Happy Dog...

Mi a véleményetek a Happy Dog Profi Linie tenyésztői tápokról?

Figyelt kérdés

Multi mix balance 20kg

Sportive 26/16 20kg

High Energy 30/20 20kg

Race 34/24 20kg

2010. márc. 10. 13:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
41%

Most mit vársz?

Írjuk le, hogy csak és kizárólag ez a legjobb kaja?

Remek táp, mint minden minőségileg kiváló termék. Viszont az, hogy valakinek bevált, még nem jelenti azt, hogy másnak is ez a legmegfelelőbb. Egyszerűen ki kell próbálni, és ha szép a kutyád tőle, jó a közérzete, megmaradni mellette.

2010. márc. 10. 13:21
 2/14 anonim ***** válasza:
33%

Ez egy közepes minőséget képviselő tenyésztői széria. Ha sok kutyát kell etetned otthon (tenyésztő vagy) akkor gondolkozz el rajta, de ha van 1 db kedvenc kutyád akkor nem neki való. Esetlegesen néhány ezer forintot spórolhatsz rajta havonta, de később ezt kifizeted álatorvosra, mert mint minden tanyésztői táp ez is csak fenntartásra való.

A tenyésztők maguk is olcsó vagy mégolcsóbb:( kutyatápokkal etetik az eladásra szánt állományt, ugyanakkor maguk a kiállítási kutyák sokszor a kereskedésekben sem kapható különleges és méregdrága kutyatápokat esznek.

Tehát ha csak nem vagy nagyon pénzszűkében, akkor etesd a Happy Dog normál szériás tápjait, mert azok lényegesen jobbak mint a tenyésztői fenntartótápok. Attól, h valaminek Profi Line a neve nem lesz kiváló minőségű :(

2010. márc. 10. 17:17
 3/14 Akiteki ***** válasza:
89%

Kedves 17.17.

Ne haragudj, de ez egy irtózatos marhaság.

Egy tenyésztő a legjobbat adja a kölyköknek is. Akiről Te beszélsz, az nem tenyésztő.

Nem ismerem az említett táp összetételét, de néhány más márkában a tenyésztői azt jelenti, hogy nagyobb kiszerelést nagyobb mennyiségben adnak csak tenyésztők részére.

Valóban, a jó tápok nem kaphatók az üzletekben, ahogyan a tenyésztői tápot sem veszed meg a tescoban. Én Eukanubával etetek évek óta mindenkit, a kölyköket is és az öregeket is, persze nem ugyanazzal. A kölykökhöz minden gazda kap mintacsomagot (nem a 10 dekásat, hanem kimérek 2-3 kilót, hogy ha nem tudták még beszerezni, néhány napig akkor is legyen otthon).

A fenti paraméterek alapján ez egy magas fehérje és energiatartalmú táp, nem lehet rossz.

2010. márc. 10. 22:50
 4/14 anonim ***** válasza:
70%

Kedves 22:50!

tedd meg a kedvemért hogy kimész a garázsba/kennelbe és megnézed az általad használt eukanuba tenyésztői táp és a normál széria azonos tápjának az összetételét, mit kapok ha van különbség??? Sajnálatosan a tenyésztői széria nem csak kiszerelés és a csomagolásbeli különbséget jelent. Ráadásul az említett Happy Dog Profi Line köszönő viszonyban sincs a Happy Dog normál szériájával... ez náluk olyan mintha az Eukanubának lenne egy Eukanuba Eco Line szériája nagy kiszerelésben :D

a másik amire reagálni szeretnék az a magyar kutyatartók és tenyésztők között elharapózott fehérje/zsír arány helytelen értelmezése ("magas fehérje és energiatartalmú táp")

tehát értelmezzük ezeket az adatokat, kikerestem neked a neten a Happy Dog NaturCroq Active összetételét ami ugye egy 26/16-os "közepes" táp. a kérdésben szereplő tápok összetételét sajnos nem találtam meg a neten:(

Tehát a Happy Dog NaturCroq Active

Összetevői: Nyersprotein 26%, Nyerszsír 16%, Nyersrost 3%, Salakanyag 7,5%, Szénhidrát (nitrogénmentes extraktumok off: megmondjam, hogy ez mi?:) 37,5%

Összetétele: búzaliszt, tepertő, kukorica, búza, marhafaggyú, szárnyashúsliszt, szárnyaszsír, hemoglobin (szárított), melaszszelet, halliszt, májhidrolizát, napraforgóolaj, élesztő (szárított), malátacsíra, répa (szárított), repceolaj, konyhasó, zöldzab (szárított), napraforgó (szárított), zsázsa (szárított), petrezselyem (szárított).

a fentebbi adatokból könyedén megállapítható, hogy az említett táp 26%os fehérjetartalma nagyrészt növényi eredetű összetevőkből áll (láttál már kutyát kukoricát enni, vagy búzalisztet? :) illetőleg, hogy a zsírtartalma is részben állati részben növényi eredetű, dehát ugye nem is Eukanuba árban van... mondom ujra meg ujra: a pénztálcának megfelelő lehető legjobb tápot kell megvenni...

Valójában egy tápnál azt kellene figyelni, hogy az "Összetétel" sorban legelől valami állati hús legyen és ezt követően fontossági sorrendben a többi összetevő, legetőleg minél kevesebb gabonaszármzékkal.

tehát az, hogy egy táp 30/24-es sokkal kevesebbet mond el mint ha elolvasod az összetevőit...

akarsz tudni igazán magas fehérjetartalmú kíváló tápról?

itt van két link, nem kell hozzá extra angoltudás sem:

[link]

[link] /page/2

aki az Orijen és a TOTW-on kívül ismer még valamit, netán etette is annak fizetek egy kávét! :)

2010. márc. 11. 00:49
 5/14 Akiteki ***** válasza:
100%

Sajnos lehetetlent kérsz tőlem.

Nincs garázsom! :))))

De ha leírnád nekem a különbséget az eukanuba prof. adult small and medium és az ennek megfelelő kis kiszerelésű táp között, hálás lennék, mert nekem nincs olyanom itthon.

2010. márc. 11. 11:25
 6/14 anonim ***** válasza:
67%

Nekem a Eukanuba sem vált be,méregdrága színezett gabona,mutatóba némi hússal.

Reklámozzák,hogy tök jó,van benne cukorrépapép is(a cukorrépa feldolgozása után maradó gyakorlatilag szemét),ami több állatorvos szerint árt a májnak és a vesének,viszont olcsó töltőanyag.

2010. márc. 24. 15:09
 7/14 Akiteki ***** válasza:
100%

Végülis minden konkurencia lehúzza a másikat, ez már csak így múködik.

Nekem jó az eukanuba, nyáron halt meg 15 és fél évesen a kutyusom, fél életében azon élt, soha nem volt semmi baja. A veséjének meg pláne nem. :))

2010. márc. 24. 15:16
 8/14 anonim ***** válasza:
67%

Csak az a gond,hogy ez egy teljesen független oldalon volt,ahol rengetdeg kutyatápot értékelnek összetétel szerint és sok kutyás véleménye alapján.

Nézd meg a Eukanuba összetételét,legtöbb tápjuk úgy kezdődik,hogy kukorica.Ezzel csak az a baj,hogy a kutya nem abrakevő,hanem húsevő.Kukoricát disznónak meg csirkének kell adni,attól híznak.

Kutyatápgyártók azért használják előszeretettel,mert olcsó.

Az,hogy sokáig élt a kutyád,még nem jelenti azt,hogy jó ez a táp.Ismerek nem egy kutyát,aki a legolcsóbb sz@rokon vagy épp maradékon,moslékon élt ennyi időt vagy még többet is baj nélkül.

2010. márc. 24. 15:37
 9/14 Akiteki ***** válasza:
48%
Akkor ne adjál a kutyádnak, ha nem tetszik, túl van tárgyalva. Neked gond, nekem nem. Olvasgass, ráérsz. Nekem meg szépek a kutyáim. :))
2010. márc. 24. 16:03
 10/14 anonim ***** válasza:

Hello!

Az én kutyám csak a kóstolócsomagokat ette meg ebböl a fajtából, de amikor megvettem neki a nagy zacskósatés kevertem a régi fajta tápiba egy kicsit akkor már rá se nézett, inkább nem evett napokig semmit.

2010. márc. 24. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!