Hogy vihetném így kutyasuliba?
Szeretnék menhelyről kihozni egy kutyát. Mivel szerencsétlen egy telepen sínlődött egyedül, mielőtt a menhelyre került, így egyáltalán nem szocializàlt, más kutyát nem tűr meg.
Nagytestű kutya (50+ kg). Viszont látszik, hogy mielőtt magára hagyták foglalkoztak vele, mert hívószóra jön, illetve az ül, fekszik vezényszavakra is hallgat.
Emberekkel is barátságos, játékos. Viszont a többi kutyával tényleg nembtúl toleráns.
Így vihetem kutyasuliba ?
Beszélj az oktatóval, hogy mire számítson, ha mentek. Addig egy szájkosarat is beszerezhetsz és egy stabil pórázt. Sok antiszoc kutyát rehabolnak a Cerbisek is, itt is olvasgathatsz a témáról:
Mikor én örökbe fogadtam az enyémet, írtam a kiképzőnek, hogy ilyen és ilyen a kutya, mit hogy csináljak, stb. Ő adott egy időpontot, amikor lementünk, és egy teljesen nyugis másik kutyával voltunk együtt. Az enyém csak befeszült, rámordult, de nem balhézott, inkább zavart volt. Így csináltunk egy 20 perces - fél órás járkálást, sétát, és közben jöttünk, mentünk egymással szembe, mellett, össze-vissza. Folyamatosan ment a dicséret.
Két nap múlva több nyugis kutyával voltunk együtt, kicsit feszengett, de nem morgott, és ugyanez volt kb. Semmi feladat, csak séta a zárt pályán. Ha jól emlékszem, 3-4 ilyen sétás foglalkozásunk volt, aztán mehettünk a rendes órára is, ahol több kutya volt. Egyszer kellett megrángatnom a pórázt, mikor a közömbösítést csináltuk, mert kitámadt volna mellőlem. Persze mindig szájkosárba.
Értem, köszi a választ !
Érdeklődöm majd akkor a helyi kutyaiskoláknál...
Előbb hívd fel a környékbeli iskolákat vagy kiképzőket vagy írj nekik és vázold föl a helyzetet. Olyan helyre kell vinni, ahol nem a szájukat húzzák, hanem megoldásra törekednek és nem riadnak vissza a nagy méretétől sem :)
Ha jó a viszonyod a kutyával, megbízik benned, hallgat rád, lenyugszik ha rászólsz, akkor szerintem nagyon jót tenne neki egy kutyaiskola, azon belül is a szocializációs foglalkozás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!