Miért van az, hogy az 1,5 éves kutyám a BARF-ot nem eszi meg de a tápot meg falja?
Vaddisznő főzve lement, csrike nyak,szárny és farhát nem, csirke láb igen. zúza, belsőségek nem. főtt disznóhusi igen. Főtt csirkemell kb fél órán át rágta, kiköpte, felvette ( 58 kg ebzet)
A táppal eddig semmi probléma nem volt, jó a kakija, szép fényes a bundájá, energikus...
A BARF lényege, hogy nyersen kapja a kutya a húst és nem főzik meg előtte...
De ha a kutyával tényleg minden rendben van, akkor nem kell erőltetni. Add neki továbbiakban is a megszokott, bevállt tápot. Nem kell mindenkinek BARF szerint etetni... :)
Tartani kellene neki 1 koplaló napot mielőtt a barfnak nekiállsz még egyszer. Negyed órát előtte hagyod, ha nem kell neki elveszed másnap még egyszer. Nem kell aggódni 3 nap alatt semmi baja nem lesz, éhen halni nem fog 4. nap már ráveti magát a kajára.
Valószínűleg azért nem kell neki a nyers hús, mert nincs tele fűszerezve és ízfokozóval, aromával is tele tömve mint a táp. Ezen kívül rágni is kell, amit az elkényelmesedett kutyák eleinte "feleslegesnek" tartanak.
Majd mindjárt megkapod, hogy életképtelen a kutyád és "kihalt belőle a ragafozó" mint én múltkor... xD
Miért erőlteted a BARF-ot ha szereti a tápot és jó minőségűt kap? Ha nincs tőle semmi baja, akkor én nem erőltetném. Nem muszáj mindenben a divatot övetni, jó dolog a hús, de táppal is élhet jól egy kutya.
12:44 az én kutyám fél óra bevág egy nagy, rágásra szánt csontot... Mégsem eszi meg a nyers húst... Ennyit a rágásról...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!