Jobb menhelyi kutyát venni mint tenyésztőtől? Sokan azt mondják hogy a menhelyi kutyák 'jobbak'. Mit gondoltok a csehszlovák farkaskutyáról?
Nem jobbak. Sokan élnek tenyésztőtől vett kutyáikkal boldogan. Sokan élnek menhelyről kihozott kutyájukkal boldogan.
A cseh farkas pedig lehet, hogy tetszik neked, de nem egyszerű fajta. A küllemén kívül van egy nagyon is erős jelleme, ami nem való akárkinek.
"Természetesen a farkas felmenők miatt ezt a fajtát nehezebb szocializálni, ezért fontos, hogy kora kölyökkortól kezdve hozzá legyen szoktatva az emberekhez, más kutyákhoz és állatokhoz, valamint az embert körülvevő urbanizált környezethez. Egygazdás kutya, az idegenekkel szemben visszafogott, tartózkodó, de a gyermekektől mindent eltűr. A kanoknál különösen oda kell figyelni a más kutyákkal való szocializációra. Nem való első kutyának, csak tapasztalt ebtartóknak.
Nagyon ritkán ugat, inkább vonyít, mint az északi szánhúzó kutyák".
Tetszik, de ennyi, én nem tartanék.
A menhelyi kutyákat meg sokan elvből választják a fajtatiszta mellett.
Nekem is vannak kedvenc fajtáim. De amíg annyi kutya rohad a menhelyeken és sintértelepeken, addig én nem fogok magamnak tenyésztőtől horror áron kutyát venni.
Nekem az a fontos, hogy kutya legyen és meglegyen az összhang.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!