Mi a véleményetek a Csehszlovák farkaskutyáról?
Az hogy szép, de akármennyire szocializálják, kint mindig behúzott farokkal sétál és ezért nem szép olyankor.
És még azt, hogy nagyon kevés embernek szabadna csak megengedni a tartását, extra különleges igényei vannak, lévén félig farkas viselkedésre.
Nekem kaukázusim van, egy nagy, bamba, jámbor, bújós plüssmackó.
A kau és a csehszlovák farkaskutya össze sem hasonlítható.
50 éves a fajta, nagyon erősen dominál benne a farkas vér. Sokkal erősebbek az ösztönei, nehezebben fogad szót, nehezebben tekint főnöknek, hatalmas mozgás igénye van, és folyamatos benne a szabadság iránti vágy. Mászásban, ásásban, szökésben nem ismer lehetetlent. Ő pont az a fajta, aki simán megharap, ha nem tetszik neki valami.
Én ismerek egy csehszlovák farkaskutyát, kiképző a gazdája, és még ő is küzdött vele. A házuk igencsak megsínylette a kutya első két évét.
Csak tapasztalt, profi kutyásnak ajánlott.
Magyarországon 1 tenyésztő van, tőle tudhatod meg a legtöbb dolgot.
Fórum: [link]
Igen ezt a honlapot nézegettem már,köszi a linkeket :)
A kaukázusit nem összehasonlítgatni akartam,csak azért hoztam fel mert hasonlóakat hallottam róla mint a cseh farkasról. Ezek szerint még nála is nehézfejűbb...
Szia!
Na akkor itt van még egy farkasmániás ^^
pont tegnap néztem egy könyvet, hogy elfogadott fajta lett :) Na hát nekem biztos lesz egyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!