6 hetes kan kutya játék közben egy plüssmackóval párosodó mozdulatokat tesz. Van amikor egész sokáig. Kifogtam egy potenciális alfahímet?
Egy hat hetes kutyánál ez még semmit sem jelent. Még csak fedezi fel a mozdulatokat, amikre képes. Majd 4-6 hónapos korától kezdve tudatosul benne, hogy mire jó, és akkor kell nagyon komolyan venni, ha az ivarérés környékén is csinálja.
A 3-4 hetes kiskutyák is tolják egymást az alomban, sőt, néha még a mamájukat is.
Volt nálam egy 4 hónapos kóbor kutya (meg lett a gazdija), aki egész nap próbálta a kaukázusimat tolni, minden lehetséges irányból és szögből :). A kutyám rá se hederített. Volt, hogy kinti séta alatt ivarérett, felnőtt kan kutya próbálkozott be, azt egyből lemorogta magáról. Ebből is látszik, hogy ebben a korban a hágás még nem dominancia kifejezés.
igen, hat hetesen még elég korai a kamaszkor -.- :SS
sztem különösebb baj nincs vele. nálatok születtek, vagy már elhoztad valahonnan?
mert 8 hetes koráig még a tesók mellett a helye, a kiskutyák néha egymással csinálnak ilyet, ez "gyakorlás" , ugyan úgy mint ahogy a játékos harc (ahol amúgy megtanulják mekkorát haraphatnak, hogy ne fájjon) a komoly verekedésé.
tehát ha már nem a testvéreivel van, akkor elég sok bajod lesz vele úgy 1 éves koráig, mert nem tanulja meg azt amit velük megtanulna.
köszönöm az eddigi válaszokat!
A kutyát örökbefogadtuk egy menhelyről. Egyébként egyedüliként egy árokban találták. Gondolom én is, hogy még a családjában volna a helye, de a korábbi "gazda" törölte a projektet.
Erős jellemű kutyusod lesz, már most bizonygatja a plüssmacinak, hogy ő a főnök. :)) Az alomban a tesók is gyakran csinálják, ilyenkor látni, hogy melyik lesz a domináns. A plüssmacinak bátran bizonygathatja, arra ügyelj, hogy később Veletek ne próbálkozzon, illetve azonnal le kell állítani, ha ilyet tenne.
Sok örömet kívánok a kis árvához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!