Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szalkas szoru tacskot lehet...

Szalkas szoru tacskot lehet nyirni is vagy csak trimmelni?

Figyelt kérdés
A szore nem annyira szalkas, eleg puha ezert gondoltunk a nyirasra. Mit javasolnatok?
2015. aug. 19. 11:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
MI a trimmelés?
2015. aug. 19. 11:54
 2/11 anonim ***** válasza:
31%
Csak trimmelni szabad!
2015. aug. 19. 12:03
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem kiállítási,lehet nyírni :)

Kutyakozmetikus vagyok. A hobbi kutyáknak nyírjuk,felesleges a trimmelés,mert ha rossz a szőrminősége akkor fájdalmas nekik!! Egy szálkásszőrű tacsi tenyésztőt ismerek,már nem jár velük kiállításra és nyírja őket,ahogy gyakorlat alatt az összes hobbi tacsit.

Mellesleg ha rossz helyről van véve a kutya 30-40 ezrekért azoknak tuti nem lesz olyan szőrminősége mint kéne lennie és csak fájdalommal jár. Spániel és a westie is trimmelős,mégis nyírjuk őket,mert a hobbi kutyákat felesleges ezzel kínozni,főleg a rossz szőrminőségűt!!

Kiállítási kutyát meg nyírni nem szabad,mert elég egy nyírás ahhoz,hogy utána ne lehessen trimmelni rendesen és akkor kiállításon nem állja meg a helyét.

2015. aug. 19. 14:14
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem kiállítási/hobbi kutya kérdés. A nyírás miatt a szőrük szúrós lesz és viszketni fognak tőle, szálkásszőrű fajtákat emiatt tilos nyírni.
2015. aug. 19. 14:45
 5/11 anonim ***** válasza:

Köszi a lepontozást!

Honnan veszed,hogy viszket neki??? És nem lesz szúrósabb hanem puhább lesz,emiatt sem lehet már úgy trimmelni!!! De nyilván én és több 100 másik tanuló rosszul tanulta meg több oktató akik 20-25 éve a szakmában vannak,trimmelős fajtákkal is foglalkoznak,tenyésztik őket,külföldre járnak majd pont ők ne tudnák-.-

Kíváncsi lennék te ezt honnan veszed amúgy.

2015. aug. 24. 19:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem én pontoztalak le, úgyhogy emiatt ne engem szidj!

Arról, hogy több 100 kutyakozmetikus tanulónak hülyeséget tanítanak, még nem biztos, hogy az a jó. Persze, a mai pénz-orientált világban egyszerűbb rábeszélni a gazdát a nyírásra, mivel az sokkal rövidebb idő alatt megvan, kevesebb pénzbe kerül és persze a kozmetikus sem kap ínhüvelygyulladást a hosszadalmas és fárasztó trimmelések miatt. Arról nem is beszélve, hogy egy nyírt kutyát átlag 6 hetente vissza kell vinni a kozmetikushoz ahhoz, hogy szép legyen, amíg a trimmelt kutyát elég 3-4 havonta. Már hogyne tanítanák a kozmetikus iskolában, hogy nincs semmi baj a nyírással!

Tény, hogy vannak olyan standardnak nem megfelelő kutyák, akiknek genetikailag nem trimmelhető a szőre, de ezek száma elhanyagolható. Egy jó szőrminőséggel rendelkező kutyát viszont halálos vétek megnyírni.

Egyébként csak zárójelben mondom, hogy a trimmelés nem egy bonyolult művelet, igaz nagyon időigényes és fárasztó, de néhány alapvető eszköz beszerzését követően otthon is nyugodtan elvégezhető. (bocs, hogy rontom az üzletet)

Azt, hogy bőrproblémák léphetnek fel pedig onnan szedem, hogy 25 éve tenyésztő és egyben kutyakozmetikus sógornőm is ezt állítja, gondolom a 25 év tapasztalat azért nem kérdőjelezhető meg, de csak ha az interneten utánaolvasol, akkor is mindenhol ezt írják, de hogy megkönnyítsem a dolgodat, íme:

"A szőrzet módosulása miatt a bőr kevésbé szellőzik, befülled, gombásodhat, ezért viszket. A vakarózás miatti sebek könnyen felülfertőződhetnek, további bőrbetegségek léphetnek fel."

"Azért is fontos, mert a trimmeletlen szőr esetében felléphetnek különféle bőrproblémák."

"Ha ezeket az érett szőröket nem távolítjuk el csak lenyírjuk, ugyanúgy marad a viszketés, hiszen a szőr benne marad a bőrben és csak hosszú idő után hullik ki magától."

"Ezeket a kutyákat NEM AJÁNLATOS nyírni, mert a nyírás során az elhalt szőr nem kerül ki a szőrtüszőből, csak rövidebb lesz. Annak ellenére, hogy sok kutyakozmetikus alacsonyabb áron kínál ezekre a kutyákra nyírást NE NYÍRASSUK, mert ez szőrminőség romláshoz, illetve bőrgyulladáshoz vezethet."

2015. aug. 25. 08:32
 7/11 anonim ***** válasza:
71%

Ez igaz lehet,nem mondom,hogy hazugság.

Viszont akkor minden egyes trimmelős fajtának problémái lehetnének még sincs. Pl a spániel,westie,schnauzer is trimmelős mégis nyírják őket és semmi bajuk nincsen,akkor ez még is mivel magyarázható??? Ha annyira gond lenne a nyírás ,az összes trimmelős fajtának bőrproblémája lenne tőle,meg ilyen olyan baja,szerintem. Persze reális amit idéztél,csak ha nagyon gáz lenne a nyírás,szerintem annak nyoma lenne a kutyákon,de nincs.Hiszen ha vmi egészség károsodás menne végbe,nyilván nem engednék,hogy nyírják őket.

2015. aug. 25. 13:18
 8/11 anonim ***** válasza:
40%
Már igazán nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de nagyon sokan a viszketést, bőrproblémákat nem a nyírás számlájára írják, hanem allergiás betegségekkel kezeltetik a kutyát, holott lehet, hogy egyszerűen csak a trimmelés helyetti nyírás tehető felelőssé érte. Különösen igaz ez az általad is említett westie-re. Náluk különösen gyakran fordul elő "allergiás" kutya.
2015. aug. 25. 13:46
 9/11 anonim ***** válasza:
60%
Ott a fehér szőr,allergiára hajlamosság is közre játszhat,amúgy mondasz vmit!!!De azért köztudott,hogy a fehér kutyák hajlamosak a süketségre,bőrproblémákra,allergiára.Nekem Bichon Frise-m van és ő is a pollenre allergiás,fehér színű alapból a fajta. Sok westie-st ismerek na jó 3-at,de a legtöbb csirke vagy pollen allergiás.Nem hozható össze mással,na meg ha tesztet csinálnak az kimutatja. Persze ha egy kutyának nem mutat ki semmit sem az allergia teszt akkor lehet ettől persze. De spaniknál és schnaciknál ugyan úgy nincs allergia nagyon ritka,tacsiknál sem jellemző. A westie meg amúgy is bőrproblémás kutya.Ott nem hiszem,hogy a szőr a ludas,csak fajtabetegség..Mint írtam én akkor tudnék ennek hinni ha szinte az összes trimmelős fajta akinek nyírva van a szőre,kijön vmi bőrprobléma!!Ha nem is minden egyeden,de a nagy részükön. De speckó sok szálkásszőrű tacskót ismerek és egyiknek sincs semmi baja, talán a tacskók is viszonylag egészségesnek mondható fajta.Meg állja a helyét az állításod,csak bizonyíték nincs rá. Ha vmi káros annak következménye van hosszú távon.Én még ilyet nem hallottam,láttam,hogy egy westie,spani,schnaci vagy bármelyik trimmelős fajta azért lett bőrbeteg meg lenyírták a szőrét.
2015. aug. 25. 14:00
 10/11 anonim ***** válasza:

"A westie meg amúgy is bőrproblémás kutya"

Na, ez az, ami abszolút nem igaz. Most inkább nem mennék bele a szaporító vs. tenyésztő vitába, de egy megfelelő helyről vásárolt, megfelelően tartott és ápolt (azaz, trimmelt) westie nem bőrproblémás, sajnos viszont a népszerűsége miatt annyira felhígult már az állomány, hogy nagyon sok, alapvetően nem fajtabetegség megszaporodik közöttük. Én rengeteg westie-t ismerek, mert van tenyésztő ismerős és azoknál érdekes módon nem fordulnak elő ezek a betegségek, az is igaz, hogy hozzájuk nem 30.000-ért lehet hozzájutni.

Nekem személy szerint szálkás tacsim van és a környezetemben is sokan tartanak, de közülük senki sem nyíratja a kutyáját, hanem trimmelteti. Kb 90%-uk munkakutya és náluk elengedhetetlen a megfelelő szőrzet kialakítása és megtartása.

2015. aug. 26. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!