Egy kanári szigeteki kutya azonos kategória bunyóban egy káj, Kangal, kau, sarp - nak vagy esetleg egy Tosa inu nak?
Ez függ az adott egyedtől.
Ha átlagos kutyákról beszélünk, akkor nem veszi fel velük a versenyt erőben, mivel kisebb náluk. Viszont ismerek olyan hasonló típusú fajtát (argentin dogot), ami egy átlagos kaut leverne, viszont az a kutya heti szinten fut kb. 30-40km-t és vaddisznón edzik. De pl. egy komoly, nyáj melletti grúz kau ellen már nem valószínű, hogy győzne.
Szóval összetett a kérdés. Amúgy meg ha van kerítés, nem fog bemenni egy kutya sem, szóval olyan fajtát válassz, ami tetszik neked küllemre, jellemre és meg is tudsz vele birkózni. Azért azt hozzátenném, hogy a kanári szigeteki -5-10 fok alatt már nem nagyon fog semmit sem őrizni.
A kanári-szigeteki kutya (dogo/presa canario) elég kemény fajta. Én inkább modernkori bandog-hoz tudom hasonlítani.
Nekem is van egy kanom nyugodtan kérdezz bármit.
Az biztos, hogy ahol egy ilyen kutya van, oda semmilyen állat (kutya, macska stb..) nem fog bemenni. Nagyon vehemensen őrzik a területüket, az én kanom már 4 hónapos korától kezdte védeni a területét. Ja és jól bírja a hideget, meleget, ugyanúgy pörög, őrzi a területét.
Ami még fontos, jó helyről tenyésztőtől válassz kutyát. Mert ha egy olcsót veszel, papirok, szűrések nélkül könnyen kifoghatsz egy ideggyenge, beteges kutyát.
Neveléssel kapcsolatosan pedig, nagyon határozottnak kell lenni, mert elég domináns fajta. Én kutyasuliba is jártam vele, sokat segített.
Mire esett a választás, és milyen tapasztalatok lettek vele?
Szerintem egy kanárit nem igazán lehet összehasonlítani egy juhásszal; nagyobbak, szikárabbak, máshogy alakult ki a fajtájuk teljesen. Többet számít, hogy melyik motiváltabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!