Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Titeket nem zavar, ha valaki...

Titeket nem zavar, ha valaki kérdezés nélkül simogatja a kutyátokat?

Figyelt kérdés
Hogy reagáltok? És a kutya?
2010. márc. 9. 15:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
Én sem szeretem ha kérdés nélkül megrohannak minket és a kutyám sem. Ő alapból bizalmatlan és csak a határozott fellépésű, neki szimpi emberekkel barátkozik. Egyből megérzi ha valaki nem úgy közeledik hozzá, ha pedig valaki kicsit fél is tőle azt ki is használja (bár ezek az emberek nem is akarják simogatni). Azt meg kifejezetten utálja ha valaki hosszan bámul a szemébe és sajnos a legtöbben ezt teszik. Ha valaki nem szimpi neki azt egyből jelzi, nem támad, nem harap, nem agresszív csak halk mormogással jelzi hogy "veled én nem haverkodom!" Már a találkozás első pár másodpercében eldönti ki a haver és ki nem - és ezen már nem is lehet változtatni. Magam sem tudom mindig mi alapján dönt, ha valaki szimpi neki azt egyenesen imádja, de ha nem, hát azt nagyon tudja csesztetni:D
2010. márc. 9. 15:40
 12/22 anonim ***** válasza:
50%
A kutyám barátságos (Vizsla) én meg megengedem. Mondjuk sokan félnek tőle, mert nagytestű és nem ismerik a fajtát :D
2010. márc. 9. 15:40
 13/22 anonim ***** válasza:
75%

Gyönyörű ez a corso, de én akkor is német juhász párti vagyok. Bár nagyon bukok a dogokra is.

Én gyűlöltem, mikor meg akarták simogatni. Szerintem bunkóság kérdezés nélkül letapizni egy idegen kutyáját. Biztos nem tennék ilyet. Viszont az idegen kutyák előszeretettel ugrálnak rám, pedig a gazdájuk meg sem kérdezi, hogy lehet-e. Szóval, hogy is van ez?:)

2010. márc. 9. 15:43
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

én is szeretem emígy a németjuhászokat.

12 évig voltam egy németjuhász gazdija.

imádtam. sajnos már csak a vadászmezőkben és a szivemben él.

de akkor is imádom.

....

ui: én voltam aki a corsot ajánlotta : P

2010. márc. 9. 15:49
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Két német juhászom van. Nem zavar a dolog, mert nem szokott előfordulni. Egy korábbival (szintén ez a fajta) még előfordult, vele nagyon sokat sétáltunk mindenfelé, szerette magát produkálni mászókán, játszótéren. Ezt páran úgy vették, hogy akkor biztos lehet vele jópofizni is, de azt sosem hagyta, hogy idegenek megsimogassák a fején. Egyszerűen elvette onnan a fejét és arrébb ment. Nem morgott hozzá, meg semmi hasonló, csak nem hagyta. Amúgy is békés jellem volt, nem úgy, mint a mostaniak. :D
2010. márc. 9. 16:21
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a kutyám hihetetlen barátságos, szereti, ha kényeztetik, mindegy, hogy ki... Mivel lakótelepi, nem is szeretném, hogy minden idegen embert megugasson, meg féljen tőlük, stb., de utálom, ha kérdezés nélkül simogatják meg. Jó, persze, mikor többen lent vagy és nagy rohangálás van, és megérkezik az x. kutya a gazdival, akkor ugye megy az üdvözlés, kérdezés nélkül - de ez valahogy nem zavar... Egyébként nem tartom korrektnek. Legközelebb odamegyek a babakocsit toló anyukához, és elkezdem simogatni a gyerekét, hogy jaj, de aranyos vagy... Vagy másnak a csaját/pasiját... :D :D :D :D (persze kérdezés nélkül)
2010. márc. 9. 18:58
 17/22 anonim ***** válasza:
75%
Szia! Velem még nem fordult elő,hogy vki kérdezés nélkül akarta volna megsimogatni a kutyámat. Mindig megkérdezik..ha egyáltalán megmerik simogatni. Német dogom van 1,5 éves kan :) Mindenki megijed ha sétálok vele az utcán,sőt ha elmennek mellettem még utánam is néznek. Sokan egy fenevadnak tartják csak azért mert nagy, és ez zavar engem igazán... De aki ismeri és amikor elmegyünk a parkba már egyből odajönnek hozzánk és játszanak a blökivel :)
2010. márc. 9. 19:47
 18/22 anonim ***** válasza:
De nagyon zavar és felháborítónak tartom, hogy milyen jogon teszik ezt az én tulajdonommal engedély nélkül! Ilyenkor szólok hogy hagyja békén, de leginkább kikerülöm az ismeretlen embereket. A kutyáim támadólag (nem félelemből) lépnek fel ha valaki hozzájuk nyúl, de minimum levegőnek nézik az idegeneket. Csak az ismerősöknek örülnek. Ha azt mondom nekik akkor nem agresszívak de én nem akarom hogy imádjanak mindenkit. Tiszta röhej, az emberek olyan villámgyorsan oda tudnak nyúlni a kutyámhoz hogy időm sincs szólni, hogy "hé harapós", vagy ha igen akkor nem hiszik el, mert nem tűnnek veszélyesnek. És aztán még én leszek a hibás, ha megharapja, pedig én kikerültem őket...
2010. márc. 10. 00:33
 19/22 A kérdező kommentje:

Hát ez az, örülök hogy egy véleményen vagyunk!

Pont a minap történt egy eset, hogy görkoriztunk a kutyával, erre egy ember szó nélkül nyúl a kurtyám felé, úgy megijedt hogy majdnem kitépte a kezeből a pórázt és leszaladt az útra énmeg majdnem leestem. És az ember még engem csesz le h milyen egy "barátságtalan" kutyám van. Hát én meg úgy felháborodtam rajta... Este mondom a kutyásoknak, ők meg kiröhögtek hogy mit húzom fel magam ennyire rajta, lehet hogy az ember örült hogy kutyát lát stb. De akkor is kérdeznie kellett volna. Nem szereti az idegeneket, mentett kutyus valszeg bántalmazták kölyökkorában. Magától nagyon ritkán megy oda emberekhez (rajtam kívül persze), még ha hívják se mindig. Gyerekeket nagyon szereti.

2010. márc. 10. 09:41
 20/22 anonim válasza:
100%
Engem mondjuk nem nagyon zavar ha simogatják a kutyámat megkérdezés nélkül csak az a lényeg h ne csináljanak vele semmit !!! De mondjuk szerintem nem sokan merik meg simogatni az én kutyámat olyan nagy :)):)) (fajtája:berni pásztor ) !!! De nagyon szép kutya és nem bánt senkit még inkább ő ijed meg :p
2010. márc. 10. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!