Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi a valószínűsége a...

Mennyi a valószínűsége a fajtatiszta kiskutyák születésének? Úgy tudom, ha egy kutya egyszer keveréket szül, többé nem lesz fajtatiszta kölyke.

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy véletlenül összeengedték a westie-met a bichonunkkal, az 'aktus' során össze is "ragadtak". Bár egyik sem törzskönyvezett, szerettem volna a későbbiek során fajtatiszta westie-ket. A kutyám most múlt egy éves, így vemhesség esetén azt hiszem maradna az abortusz (ha ez egyáltalán lehetséges kutyák esetében, nem tudom :S ) fiatal kora miatt. Ha ez lehetséges, a későbbiek során akkor sem lennének fajtatiszta kölykei???
2010. márc. 8. 22:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
24%

Könnyen lehet, hogy tévinformáció, de nekem is rémlik ilyesmi, hogy ha tenyészuka nem fajtatiszta kölyköket szül, utána már hiába fajtatiszta a következő alom, nem kapnak törzskönyvet. Nem lehet, hogy ezeket tévesztette össze?

Persze irracionálisan hangzik, szóval könnyen lehet, hoyg urban legend, de van ilyesmi urban legend az tuti.

2010. márc. 9. 10:17
 12/18 anonim ***** válasza:
Igen, ez téves információ, semmi valóságalapja sincs.
2010. márc. 9. 10:29
 13/18 anonim ***** válasza:
71%

Nekem van egy sejtesem, hogy ez a tevhit hogyan kezdett el keringeni. Szerintem volt egy olyan buta ember, akinek a butasagat ugy akartak kifigurazni, hogy heccbol beetették ezzel a kutyas sztorival. Ezek utan a buta ember jol el is hitte es a tobbiek azon nevettek, mennyire tokfej. Aztan ez az ostoba ember tovabb adta a sztorit es a szinten olyan ostobak meg persze mind elhittek.

Ha falurol jon is az ember, az nem jelenti azt, hogy feltetlenul buta. Falun is van iskola es jozan esz. Kar, hogy egyeseknek nem jutott.

Kedves kerdezo, minel hamarabb ivartalanitsd a kutyakat. Nagyon konnyen bele is halhat szerencsetlen allat a szulesbe, foleg, ha ilyen hozza nem erto kezekben van.

Altalaban két fajta ember akar tenyeszttessel foglalkozni: a nagyon ostoba, vagy a nagyon hozzaerto. A nagyon hozzaerto azert, mert mindent tud, amit kell es ez alapjan meg tudja itelni, hogy meg fog-e majd tudni birkozni egy ilyen nagy feladattal.

A buta ember pedig azert, mert fogalma sincs, mit jelent az, hogy tenyeszteni, azt hiszi, annyibol all az egesz, hogy osszeereszti a kutyakat.

Amit te tervezel, az nem tenyesztes, tisztelt kerdezo. Van eleg tenyeszto, bizd rajuk ezt a tudomanyt igenylo feladatot. Menhelyes kutya is boven van, oket se szaporitsd.

A kutyadnak sem jo erzes szulni, nem olyan, mint mikor egy ember szul gyereket. Nekik csak oszton, nem elvezet.

Ha jot akarsz a kutyaidnak, inkabb ivartalanitsd oket, mert sok betegseget lehet vele megelozni! Persze, csak ha szereted oket.

Sajnos az en csaladomban is tortent ilyen felelotlenseg, nagyon haragszom rajuk, hogy lehettek ilyen butak. Az osszes kiskutya meghalt es az anyakutya hetekig szenvedett, sot szulesnel majdnem belehalt. Ezt eredmenyezi a hozza nem ertes.

2010. márc. 9. 15:02
 14/18 anonim ***** válasza:

Ma már megérte fölkelnem:)

Köszönöm a kérdést;)

2010. márc. 9. 15:53
 15/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy a "kedves" kommentezők többsége hol olvasta, hogy azonnal most fedeztetni szeretném a kutyám. :) Vélhetőleg lesz annyi eszem, ha erre vállalkozom egyszer - és ez sem most lesz -, hogy utána járok a témának. Ahogy most is inkább utána mentem, és érdeklődtem, még ha szerintetek baromság is volt!

Ha értelmesen elolvasnátok a kérdést, láthatnátok, hogy leírtam, nem akartam kiskutyákat, mert FIATAL. Nem én engedtem össze őket, sajnos az állatorvos is előre bejegyzett időpontra végzi el a kutyáinkon az ivartalanítást. Amíg az nem történik meg, szerinted váljak meg a kutyától? Ha pedig nem értetek a kérdéshez (hiszen ez genetikára vonatkozott, ami vélhetőleg nem minden ember szakterülete) inkább ne kommentelj. Azzal, hogy beírsz mindenféle bunkóságot, nem leszel se menőbb, se okosabb, hidd el. Vagy ha tudod a választ, inkább azt írdd le! :)

Az értelmes válaszokat pedig köszönöm. :)

2010. márc. 9. 17:09
 16/18 Akiteki ***** válasza:

Az állatorvosnál az előre jegyezett időpont mondjuk a holnapután délután 5 óra.

Az bőven belefér a vemhességi időbe.

Nem felháborodni kell, hanem gondolkodni!

2010. márc. 11. 00:17
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom, Te kihez hordod a kutyádat, én bementem, és másfél héttel későbbre tudott időpontot adni. Egy henteshez pedig nem fogom elvinni.
2010. márc. 28. 21:54
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha ma vemhesül és két hét műlva lesz ivartalanítva, még az is bőven belefér.
2010. márc. 29. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!