Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, hogy ne jöjjön ide?

Mit tegyek, hogy ne jöjjön ide?

Figyelt kérdés

18éves,szüleivel, kertes házban élő lány vagyok.

Van két nagytestű kutyusom(ivartalanítottak), 4cicám(ivartalanítottak) és 10hörim.

A probléma az, hogy régóta jár hozzánk esténként a szomszéd pincsije. Eddig azt hittem unatkozik, és játszani akar. De nem! Kifigyeltem, hogy a kiskutyus amint bejövök nézi, hogy a kutyáimnál maradt-e kaja. Éhes szegénykém,azért jön. A kutáim már enni sem kezdenek azonnal, hanem várják a kutyust, hogy Ő eszik, aztán Ők. Tényleg, végletekig állatbarát vagyok, de sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy Őt is etessem, és nem akarom, hogy ideszokjon. Sajnos el lehet képzelni, 18évesen milyen keresetem van a suli mellett. Ígyis mindig minden az állatokra megy. (Nem panaszkodásképpen, én vállaltam Őket!)

És nem tudom mit tegyek, hogy ne járjon ide, mert rettenetesen sajnálom, de 3 kutyám nem lehet, még ha kicsi is. Ígyis örülhetek, hogy mindkét kutyus maradhatott(találtak).

Mit tegyek?

A szomszéddal nem nagyon vagyunk beszélőviszonyban, de azt tudom, hogy szörnyen bánnak a kutyáikkal(azt hiszem most 3 van).

2010. márc. 8. 21:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Azt is teheted, hogy beviszed őt a gyepire, hisz az Állatvédelmi Törvény szerint egyedül ugye nem lehet közterületen, ha mégis, akkor elviheti a sintér. Ott két hétig tartják őt, amíg az eredeti gazdijának adják csak ki. Ahogy leírtad, ez a gazda nem fogja őt keresni. Két hétig tudsz neki gazdit keresni, amihez kérheted az állatvédő szervezetek segítségét is. A gyepire is ki lehet járni hozzá, járnak oda állatvédők is rendszeresen és ők is keresnek gazdit a bent lévőknek. Addig is szegény nem lenne veszélyben, hogy elütik és enni is kapna minden nap. Viszont vigyázni kell, mert a hajdúszoboszlói gyepin 2 hét után automatikusan altatnak!
2010. márc. 11. 17:45
 12/14 anonim ***** válasza:

Nekem is 2 nagy kutyám van és kb. ugyanez a helyzet,csak nem a szomszéd kutyája,hanem az összes kóbor kutya itt köt ki.Azért jár vissza mert mindig kap kaját.Ha el akarod szoktatni,akkor figyelj arra,h. ne hagyjanak a kutyuid maradék kaját és akkor idővel elszokik.Bár ettől még minig éhezni fog szegény.

De a véleményem az, hogy 2 nagykutya mellett egy kicsinek is marad egy kis kaja...max a maradékukat tedd közömbös helyre,vagy ahol lakik a kerítésen belülre, és leet h. azu a kis plussz kajó kielégíti étvágyát

2010. márc. 11. 23:26
 13/14 A kérdező kommentje:

Gyepire nem szivesen vinném, mert jelenleg is nagyon tele van, és ha most én beviszem, akkor valakit altatnak:(

Ahol lakik, ott nagyon nem örülnénk, ha én bepakolnám a kaját, biztosan vita lenne belőle.

2010. márc. 12. 09:03
 14/14 A kérdező kommentje:

Most sikerült lefotóznom a kutyust, mert eddig - mint most kiderült -, megkötve tartották.

[link]

2010. márc. 15. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!