Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, hogy ne jöjjön ide?

Mit tegyek, hogy ne jöjjön ide?

Figyelt kérdés

18éves,szüleivel, kertes házban élő lány vagyok.

Van két nagytestű kutyusom(ivartalanítottak), 4cicám(ivartalanítottak) és 10hörim.

A probléma az, hogy régóta jár hozzánk esténként a szomszéd pincsije. Eddig azt hittem unatkozik, és játszani akar. De nem! Kifigyeltem, hogy a kiskutyus amint bejövök nézi, hogy a kutyáimnál maradt-e kaja. Éhes szegénykém,azért jön. A kutáim már enni sem kezdenek azonnal, hanem várják a kutyust, hogy Ő eszik, aztán Ők. Tényleg, végletekig állatbarát vagyok, de sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy Őt is etessem, és nem akarom, hogy ideszokjon. Sajnos el lehet képzelni, 18évesen milyen keresetem van a suli mellett. Ígyis mindig minden az állatokra megy. (Nem panaszkodásképpen, én vállaltam Őket!)

És nem tudom mit tegyek, hogy ne járjon ide, mert rettenetesen sajnálom, de 3 kutyám nem lehet, még ha kicsi is. Ígyis örülhetek, hogy mindkét kutyus maradhatott(találtak).

Mit tegyek?

A szomszéddal nem nagyon vagyunk beszélőviszonyban, de azt tudom, hogy szörnyen bánnak a kutyáikkal(azt hiszem most 3 van).

2010. márc. 8. 21:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
Meg kéne valahogy csinálnotok, hogy a kutyus ne tudjon bejönni. Pl a kerítést máshogy csinálni, vagy ha legközelebb mikor jön tegyél rá egy nyakörvet, ami olyan h láthatatlan kerítéshet adják, de ez nem olyan jó megoldás, mert nagyon drága. A kizárást ajánlom(1. gondolatom)
2010. márc. 8. 21:59
 2/14 A kérdező kommentje:
Próbáltam, és nem is tudott bejönni, de akkor itt járkál, az én kutyáim meg megőrülnek miatta, és a szomszédok is az ugatástól:(
2010. márc. 8. 22:05
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a maradékot eszi meg szegény hagy egye a te két nagy kutyusod mellett ő valószínű a maradékon elél.

Nekem biztos a szivem szakadna meg ha látnám, h hiába keresi az ételt szegény. Egy fél marokkal több táp vagy még két kanál konzerv már sztem mindegy. Főleg ha rosszul bának vele. Szegény!!!

2010. márc. 8. 22:32
 4/14 A kérdező kommentje:
Persze, tegna is adtam neki belőle. Mert énis rettenetesen sajnálom szegénykét, de így teljesen ide fog szokni. A szüleim pedig ígyis mindig zavarásszák szegénykémet, hogy ne jöjjön ide.
2010. márc. 9. 08:00
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha az éhség hajtja át, akkor borzalmasan tarthatják...

Lehet azt csinálni, hogy veszel egy zsák olcsó, gagyii tápot, ami tényleg nem összeg. A kert egy végébe raksz ki neki egy tányért (a te kutyáidétól külön), és ott eteted. A pincsi kicsi kutya, szerintem kb. 5kg táp egy hónapig elég, olcsó tápból az 1000Ft-ot jelenthet havonta.

A másik, hogy akármilyen fájó, de elzavarod. Minden alkalommal, amikor meglátod a kertben, rákiabálsz, odadobbantasz, elküldöd.

A harmadik, hogy keresel neki egy gazdit, és egyik nap, amikor átmegy, szépen elviszed az új gazdihoz, vagy ők elviszik tőled. Ha meg a "kedvesgazdi" átjön megkérdezni, hogy nem láttad-e a kutyáját, akkor széttárod a karodat, hogy te nem tudsz semmit :).

Több ötletem nincs.

2010. márc. 9. 11:50
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Nekem nincs szivem elzavarni. Egyébként apukám rendszeresen zavarássza, de már el se megy, ha megyünk utána, akkor szépen halad előtte, aztán ha megáll és visszafordul, Őis visszajön. Szóval lehetetlen elzavarni.

Aranyos kiskutya, nem azzal van baj, hogy sokat eszik, mert éppenséggel elfér, de a szüleim biztosan nem fogják eltűrni.

És attól is félek, hogy akkor jön utána a vizsla is, a beagle is, akik vele laknak.

Gondoltam Rá, hogy keresek neki gazdit, mert a gazdái biztosan nem keresnék. Tehát szerintem ezt fogom csinálni. Délután megpróbálom lefotózni, mert biztos, hogy jönni fog...

2010. márc. 9. 13:50
 7/14 anonim ***** válasza:

Merre laksz? A közeledben lévő menhely email címére küldd el a kutyus fotóját és adatait (név, nem, kor, alapvető tulajdonságok), kérd meg, hogy segítsenek hirdetni.

Felrakhatod: expressz, vatera, iwiw, [link] [link] [link] [link] oldalakra.

Azért a leendő gazdit kérdezd ki alaposan, ha szuka, ajánld az ivartalanítást, és lehetőséged szerint látogasd meg egyszer a kutyust az új helyén. Nehogy cseberből vederbe kerüljön szerencsétlen kis jószág...

2010. márc. 9. 14:34
 8/14 A kérdező kommentje:

Hajdúszoboszlói vagyok. Itt csak gyepi van, ott meg nem lenne neki jó. Ismerem a hirdetési formákat, de köszönöm. Remélem sikerül neki jó gazdit találni.

Kan kutyus egyébként.

2010. márc. 9. 14:42
 9/14 anonim ***** válasza:
A pincsimentést is megpróbálhatod, írj nekik levelet: pincsimentes@t-online.hu. Az borzalmas, ha egy 5 kg-os pincsi kaját kunyerál, az már náluk kimeríti a rossz tartási körülményeket. Szerencsétlen szobakutya lenne, aki napi egy marék kajával eléldegél. Ha ennyit sem kap, akkor szörnyű helyzetben sínylődik. :-(((((
2010. márc. 11. 10:38
 10/14 anonim ***** válasza:
Szegény kutyus, remélem találsz gazdit neki! :)Nálunk pl. kint az utcán is mászkálnak, keresgélnek kutyák kaját, főleg amikor a szemetet viszik. Olyan is volt, hogy szerencsétlen kölyköket várt, (csont és bőr kutya) egy darab kis csoki papírt szedett szét és nyalogatta...jajjj, olyan szörnyű nézni! És ezek a szabadon jövő-menő kutyák valakihez tartoznak, sajnos. Nem mondom"kikhez":( Borzasztó.
2010. márc. 11. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!