Annak lehet valami következménye ha a kutyőám kimegy az
utcára?
Figyelt kérdés
már 2 szer kiment az elmúlt héten, most betömtem a lyukat a szomszéd kerítésén, amin úgy gondolom, hogy át szökik, és onnan kiszökik, de nem vagyok benne biztos, hogy hol megy át... már szóltak hogy félnek tőle, bár a faluban minden nap vagy 7 kutya kint van, nem bánt nem harap nem agresszív,megpróbálok mindent megtenni hogy ne menjen ki, de ha véletlenül kimegy feljelenthetnek?
2010. márc. 8. 19:48
1/9 anonim válasza:
Akkor jelenthetnek fel, ha valakit bánt. De nem egészséges a kutyának se hogy kijárkál, mert lehet, hogy megmérgezik, vagy valami mást összeeszik...
Szoktad sétáltatni? Azzal le lehetne vezetni ezt talán:)
2010. márc. 8. 19:59
2/9 anonim válasza:
Engem nem az érdekelne hogy feljelenthetnek hanem hogy a kutyát elütheti autó, megverhetik, megtámadhatja egy másik kutya, megmérgezhetik, megijed valamitől és mire észbe kap már az sem tudja hol van. Azon kívül akármilyen megbízható, bármikor történhet valami váratlan, aminek következtében veszélyessé válhat!
2010. márc. 8. 20:03
3/9 anonim válasza:
Igaz azt nem írtad milyen nemű, de ha kan és nincs ivartalanítva akkor felesleges almokat tud produkálni, ha szuka akkor meg nálad fognak megszületni a "felesleges" kiskutyák! Ivartalanítás, sok séta és nevelés!
2010. márc. 8. 20:17
4/9 anonim válasza:
Szerintem alapból gond lehet belőle, hogy szabadon mászkál, mivel sétáltatni sem lehet póráz, szájkosár nélkül. Nemhogy úgy, hogy nincs ott vele a gazdája!
Figyeld a kutyádat, mert neki is baja származhat belőle, és neked is, jobb elkerülni a bajt!
2010. márc. 8. 20:18
5/9 anonim válasza:
Legrosszabb esetben elüti az autó vagy megharap egy gyereket.
2010. márc. 8. 20:26
6/9 anonim válasza:
Egy rosszindulatú szomszéd fel is jelenthet, vagy ami még rosszabb: kihívja hozzá a sintért.
A kutyát elütheti egy autó, elkóborolhat, felcsinálhatják, ha épp tüzel, megtámadhatja egy kutyagyűlölő ember lapáttal, vagy megpróbálhatja megmérgezni...
Addig van biztonságban, amíg melletted van, felügyelet alatt. Ezért mindent meg kell tenned. Ha kell, csináltass új kerítést, de a kutyádért te felelsz.
2010. márc. 8. 20:32
7/9 anonim válasza:
A legutóbbi 2 kutyám mindig elszökdösött,bármit csináltunk, utoljára nem jöttek vissza, valszeg lelőtték őket, ezt már sosem tudjuk meg. A mostani kiskutyánk kiszökött, mikor kivágta a szél a kaput, senki sem volt otthon, elütötték, meg kellett műteni. A nagynéném 2 kutyáját mérgezték meg eddig, ők is elszökdöstek. Én a helyedben inkább a kutyáért aggódnék.
2010. márc. 8. 21:54
8/9 A kérdező kommentje:
a kutyáért aggódok első sorban, mivel ha feljelentenek elaltathatják, a kocsi miatt nem aggódok, mert kis forgalmú utcában lakunk vidéken, és csak itt bóklászik a ház körül ja és kan. csomó kutya kintvan szóval mérgezni nem mérgezik őket de a sintért sem hívják ki, ez mondjuk baj mert elég agresszív kutyák is vannak kint, most betömtem azt a lyukat amiről gondoltuk hogy kimegy, remélem többet nem fordul elő, ja és van sétáltatva, csak valamikor nekünk is kell dolgozni, akkor szökött ki...
2010. márc. 9. 07:52
9/9 anonim válasza:
a kutyusnak is baja lehet, és a balesethez bőven elég ha 1 auto is megy arra. megverheti másik kutya, akármi. Téged feljelenthetnek, szabálysértés, pénzbirság. (Nálunk 30 e ft, ha kinnt van a kutya az utcán, és valaki bejelenti. Még az sem kell, hogy megharapjon bárkit is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!