Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS. Kisfiamat megharapta a...

SOS. Kisfiamat megharapta a kutya. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Szombaton vendégségben voltunk,az udvaron játszott a kisfiam,körülötte volt vagy 10 felnött,l.

Akiknél voltunk azoknak van egy kaukázusi juhász kutyájuk,ez q kutya életében nem volt bekötve,most sem volt,odakapott a kisfiamnak,az arcából ömlött a vér,berohantunk a kórházba ,ellátták,kitisztitották a sebeket és leragasztották.Az állatorvost is értesitették és adtak egy telefonszámot ,hogy az orvossal egyeztetni tudjon a kutya gazdája egy időpontot.Meg kell vizsgálja a kutyát,mert ha veszett volt komoly gondok lehetnek és el kell kezdeni kiafiam kezelését.A gond az ,hogy a kutya gazdája nem hajlando felhívni a dokit,és mint utolag kiderült hazudott abban is,hogy be van oltva.Mit tehetek,hívjam fel én a dokit és mondjam el neki a történteket,hogy hiàba várja a hívást?

Félek,rettegek ,hogy valami baja lesz a kisfiamnak! Egyébként Párom öccse a gazda és a nagymamáéknál történt! Szóval párom is be tudná engedni a a kutyához a dokit,csak nem lakunk valami közel.Senki nem tesz semmit

#Kutyaharapás!
2015. aug. 11. 11:42
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Hallkan megjegyezve többször meg lett kérve a nagymama,hogy ha viszük a gyereket akkor zàrja el a kutyát! 2 éves a kicsi,köszönöm a a segitő válaszokat,még ma felhívom a dokit
2015. aug. 11. 13:13
 12/23 A kérdező kommentje:
És nem felügyelet nélkül volt,a kutya egy pillanat alatt ráförmedt
2015. aug. 11. 13:14
 13/23 anonim ***** válasza:
19%
ÉS a kutyának lehet parancsolni, a gyereknek meg nem?
2015. aug. 11. 13:15
 14/23 anonim ***** válasza:
78%
Azért ne haragudj, de az nem kifogás, hogy a nagyi hülye, ezért te megharaptatod a gyereked a kaujával. Ha tudod, hogy gyerekkel nem kompatibilis a kutya, akkor addig nem viszed oda a gyereket, vagy nem engeded ki, amíg a kutya ott van. Az első a gyerek biztonsága, nem a nagyi lelkivilága.
2015. aug. 11. 13:23
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Ma a protokoll az, hogyha nincs beoltva a kutya, a megharapott embernek beadják a veszettség elleni oltássorozatot. Megfigyeléssel akkor várnak az oltással, ha már oltott a kutya. Jócskán túl van biztosítva az egész, mert a veszettséggel nem lehet játszani. Még akkor sem, ha éppen nem igazán van veszett kutya Magyarországon.
2015. aug. 11. 14:13
 16/23 anonim ***** válasza:
92%

Mikor engem harapott meg a kutya csak tetanuszt kaptam. Azt mondta a doki, hogy a veszettség elleni oltássorozatnak komoly mellékhatásai lehetnek és sűrűn vannak is, ezért csak tényleg akkor adná, ha muszáj.

Egyébként én is kihívnám az állatorvost, ha már a "család" nem tesz semmit.

2015. aug. 11. 14:48
 17/23 anonim ***** válasza:
90%

Valóban ma az orvosok nagy része, ha családban él a kutya és nincs beoltva, akkor feltételezi, hogy nem veszett. Hiszen igen kicsi a valószínűsége is.

Egyszóval, az adott orvostól függ, olt-e, vagy sem embert. És persze, a kérdezőtől is, hogy igényli-e ilyenkor mégis azt az oltást, vagy nem.

2015. aug. 11. 15:44
 18/23 anonim ***** válasza:
90%

Egy két éves kisgyereket NEM lehet egyedül hagyni semmilyen kutyával felügyelet nélkül, főleg nem egy nagytestűvel, akit nem ismersz jól, nincs állandó kapcsolat vele, NEM fogja elismerni a kicsit a falkája tagjának. Ergo úgy fog vele bánni, ahogy egy bármilyen kölyökkutyával bánna, ha azt tolakodónak érzi. Ami egy kutyakölyöknek figyelmeztetés, az főleg egy nagytestű kutya esetében egy babával szemben már harapás. Azt sem írtad, milyen szituációban történt, felhergelhette-e a kicsi a kutyát valamivel, esetleg felkelthette-e a zsákmányszerző ösztönét (bár ha csak odakapott a kutya, akkor inkább arra tippelek, hogy ez rendreutasítás volt a részéről, de nem voltam ott, nem láttam).

Ha már megtörtént a baj, és kórházban jártatok, akkor ott harapásos esetet ALAPBÓL jelenteni kötelesek az ellátó orvosok a megfelelő hatóság felé. Különösen, ha nem tudni a kutya oltási státuszát. Ha ez elmaradt, akkor igen, neked kell megtenni a szükséges lépéseket.

Annyit még hozzátennék, hogy nem a kutyát, az embereket kell itt hibáztatni, akik mulasztást követtek el.

2015. aug. 11. 18:09
 19/23 anonim ***** válasza:
hNe haragudj de a 2 és 5 éves gyerekeimet a tesomek golden retrieverehez nem engedem ki,ha ki vannak engedve,nemhogy egy kaukázusi kutyahoz... Egyébként kérj tetanuszt és ragaszkodj ahhoz h intézkedjenek a kutyaval. Nem is értem,a saját mamat és nagybacsit nem érdekli a dolog?
2015. aug. 12. 18:42
 20/23 anonim ***** válasza:
Tetanusz nem kell felszíni sérülésre, az csak mély sebben tenyészik, ezért nem adnak az oviban sem minden szaros karcolásért tetanuszt.
2015. aug. 12. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!