Miért ilyen kegyetlen a sors velünk?
3kutyánk van(volt). Az egyik egy tenyésztőtől vett kutya. Mikor ő 4éves volt, bedobtak hozzánk egy kölyök keveréket. Megtartottuk. A keveréket megmérgezték, 1,5évesen el kellett altatni a sok kezelés ellenére. Aztán félévre rá befogadtunk egy 2éves kutyát. Pár hónap múlva az elején említett törzskönyves kutya nem örökletes betegséget kapott, amit sajnos nem sikerült meggyógyítani. Most a harmadik kutyánk is ugyanolyan tüneteket produkál, remélhetőleg nem ugyanaz a betegség, de mindenesetre valami van vele is..
1,5éven belül ő lenne a harmadik kutya akit elveszítenénk.
Pedig folyamatosan odafigyelünk mindendre, a legjobb tápokat eszi (ették), mindenből a legjobbat próbáljuk megadni, nagyon sokat foglalkozunk /foglalkoztunk velük. Nem használok, csak állatkísérlet mentes termékeket. Sokszor járunk segíteni menhelyekre, ha van, akkor utalunk valamennyit..
miért történik ez velünk?
A betegségeknek nem lehet tudni az okát, a mai napig nem tudják a kiváltó tényezőket..
Más láncra veri a kutyáját, moslékkal eteti, felé se néz, az övéké él 15évig (és tényleg így van, nem egy kutyából indulok ki), nekünk
Istenem, ne is mondd.
Én is erőn felül figyelek hogy a macskáim mindent megkapjanak, de az egyikük már most, másfél évesen tápallergiás lett, pedig csak prémiumot kapnak... Hiába eszik most jót, a szőre mindenhol vissza is nőtt, de a nyakán egy nagy sebet állandóan kikapar, egyszerűen nem gyógyul, tiszta vér, genny, kenhetünk rá akármit, tekerhetjük be akármivel, leszed magáról mindent. Rendeltem kínából ilyen kis műanyag "karomkupakokat" a hátsó lábára, de mire az megjön...
Én sem értem, miért pont mi lettün kiszemelve erre.
Mondjuk hál' Istennek komoly bajuk nicsen - és ne is legyen.
Bocsi a kirohanásért, csak már nekem is elég volt, mit össze nem küzdöttünk vele...
Nagyon sajnálom, ami veletek történt. A betegség az konkrétan egy ismert dolog, vagy egyáltalán nem tudjátok mi a baj?
Az nem lehet, hogy aki megmérgezte a keveréket, az folytatja a munkát, csak valami lassabban ható szerrel?
Szomorú. De szerintem meg nézd a jó oldalát a dolgoknak.
A két befogadott kutyának ennyivel meghosszabbítottátok az életét, hiszen ki tudja, mi lett volna velük, ha nem fogadjátok be őket. És nálatok nagyon jó dolguk volt.
Orijen Redet kapnak(kaptak), mi ezt olvastuk a legjobbnak 70% hús, sok gyümölcs, nulla gabona (kb).
Néha persze kapott más ízesítést, vagy másik tápot de ezt nagyon szerette..ja meg ugye kapott azért sok házi kosztot, de közel sem ért szerintünk annyit mint az Orijen.
Most a tenyésztői kutyát írtam, mert ő egyáltalán nem evett meg sok mindent, tehát ami 20.000Ft alatti táp azt kiköpte. Nyers húst kiköpte..szóval mintha tudta volna hogy mi a jó..
De egyik kutya sem kapott prémium alatti tápot és mind kapott házikosztot is. Egyenlőre reménykedek hogy a 3.kutyánk megmarad és megéri az öregkort..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!