Szerintetek hogyan szoktassam rá a kiskutyámat a pórázra és a szófogadásra?
semmit. hagyd rajta, és várj, majd megindul magától. ne vedd le ha látod h nagyon sz*rul érzi magát benne, mert akkor sosem fog hozzászokni.
próbáld elterelni a figyelmét játékkal, jutifalatos feladatokkal, és nagyon hamar hozzá fog szokni.
Nagyon szépen köszönöm:) én is így tettem ,..már egy hete rátettem a nyakörvet + a bolhanyakörvet is, hagytam hogy szokja..előre persze megszimatoltattam vele..ma is megpróbáltam a pórázt ráakasztani.az sikeerült is.. csak sajnos a próbálkozásaimat zavarja az udvaron lévő másik kutya ...mert ráfigyel és nem rám..mit tegyek?
na és előre engedgtem h menjen ahova akar..au sikerült is:P de amikor én irányitottam már sokkal nehezebb..de gondoltam mára elég volt egy óra..fél ora gyakorlás
majd holnap is próbálkozom..remélem lassan megszokjaa
A pórázhoz szoktatást ne az utcán csináld, hanem otthon a lakásban, vagy a kertben.
Az első pár alkalommal természetes, hogy ellenkezik, hiszen nem érti, hogy irányítják, és nem mehet csak úgy arra, amerre ő akar.
Ha jól értettem, még csak 1-2 alkalommal volt rajta póráz. Ne csüggedj, hozzá fog szokni.
Ha nem akar menni, akkor ne húzzad-vonjad, hanem guggolj le elé, és hívd magadhoz. Ha megy feléd, dicsérd, jutalamazd, és kezdj el hátrálni, és közben hívd tovább, stb. Így úgy fog menni a pórázon, hogy észre sem veszi. Ha ez megy, felegyenesedhetsz. Először vele szemben menjetek, majd megfordulhatsz és már kész is a rendes séta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!