Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem eszik a kutyám mit csináljak?

Nem eszik a kutyám mit csináljak?

Figyelt kérdés
most lesz két hete hogy nem eszik. Nem egészségügyi problémája van csak egyszerűen ellet rontva. Tápot kapott 2 éves koráig most elmult két éves és adtunk neki házi kosztot is azóta táp felé se néz. De már nem csak a tápot de a házi kosztot se eszi mert ugy zajlott nálunk az etetés hogy ha nem evett mindig finomabbat adtunk neki. És az lett az eredménye hogy már semmit nem eszik meg mert várja a jobbat. Most száraz táppal próbálom két hete de talán 2 szer kostolt bele és ennyi... Mit csináljak?
2015. aug. 8. 01:19
 1/10 anonim ***** válasza:

Hús, szalámi, tej, csont? Ezeket se szereti? Szerintem vidd el orvoshoz, ha már két hete nem eszik, biztos beteg!! Már olyan éhes lenne mostanra, hogy bármit megenne, én féltem, mert szerintem betegség. Nehogy elpusztuljon, vidd el dokihoz ma délelőtt!!

19L

2015. aug. 8. 01:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha tényleg hetek óta semmit nem evett akkor vidd el orvoshoz mindenképp.

Egyébként meg ha úgy tűnik, hogy jól van akkor valószínűleg csak eszeget ő, annyitami épp elég neki, esetleg néhányan a családban nasiztatják, így nem éhes.

Ha kiderül, hogy nincs betegsége csupán tényleg finnyás, akkor egy kis szigorra kell fogni.

Nincs semmi nasi, ezt a család minden tagjának meg kell értenie. Nincs husi, csont, sajt a vacsorából, semmi.

Minden nap ugyan abban az időben rakj elé kaját, amit korábban megevett, pl jó minőségű kutyatápot. Beáztathatod kicsit vízve, hátha úgy jobban tetszik neki. Legyen ott max 15 percig, amit nem evett meg az elrakod, nincs több kaja aznapra, majd megkapja a maradékát a következő étkezésnél. Ne legyen mindig előtte a táp, amit nem evett meg.

Ha nem beteg és tényleg semmi nasit nem kap, nem kap jobbat, ha nem eszi meg a tápot, akkor hidd el előbb utóbb enni fog.

Egészséges kutya nem éhezteti magát halálra, ha következetes vagy előbb utóbb rá fog jönni, hogy nincs jobb és megeszi, ha nem akar éhenhalni.

2015. aug. 8. 02:37
 3/10 anonim ***** válasza:

Meleg van, én se eszem.

Inni iszik?

2015. aug. 8. 03:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Nasit kap napközben? Jutifalat, bármi? Ha igen, azt be kéne fejezni sürgősen.

Mikor eteted? Minél későbbre kéne rakni, mert a meleg is elveszi a kutyák étvágyát.

Mennyit mozgatod? Mert az viszont meghozza :)

Állatorvos egyébként látta, vagy csak te gondolod, hogy nem egészségügyi probléma? Amelyik ismerősöm legutóbb azt hitte, meg tudja különböztetni a hisztit a betegségtől, pár napon belül altathatta el a kutyáját, végstádiumos rákos volt, és azért nem evett, csak hát ugye ez nincs a kutya homlokára írva. Két hét meg már különösen az az idő, amit a legtöbb kutya nem vállal be kaja nélkül, rendesen le is lehet már fogyva csórikám. Én megmutatnám dokinak, biztos ami tuti.

2015. aug. 8. 06:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Tejet ne adj a kutyának!

Vidd orvoshoz. Ha két hete nem eszik, akkor valami baja van!

2015. aug. 8. 07:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Mindenképp vidd el állatorvoshoz!
2015. aug. 8. 08:00
 7/10 A kérdező kommentje:
azt hogy két hete nem evett ugykell elképzelni hogy minden héten egyszer megette a 400gramm tàpot és a többi napokon csak pàr szemet de legtöbb nap semmit bem evett. amugy persze hogy kap napközbe adjàk neki a nyer csirkemellet meg kenyeret maradékot dw én hiàba beszélek hogy én kutyàm csak én szeretném etetni plàne most hogy nem is eszik. Amugy biztos hogy enne mert éhes tegnal este is vadàszot kaja utàn szétboritotta a kukàkat.
2015. aug. 8. 10:28
 8/10 bollocks ***** válasza:
Akkor egyszerűen válogatós, ideje lenne megnevelni.
2015. aug. 8. 10:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Akkor nem mondhatod, hogy nem eszik, igen is eszik mindenfélét egész nap, csak a kutyakaja nem kell neki, ami nyilvánvaló, mert minek enné meg, ha kap jobbat.

Semmi nasi nem engedélyezett, ha majd tényleg semmit nem eszik 1-2 napig hidd el jó lesz neki bármilyen kutyakaja is.

2015. aug. 8. 14:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha állatorvos megvizsgálta, és valóban nincs eü. problémája, akkor egyszerű a megoldás: semmi mást ne kapjon, csak amit neki szánsz (száraz táp, de valami jó minőségű). Elérakod reggel, ott hagyod 10 percig, nem eszi, elteszed. Elérakod este, ugyanez. Ezenkívül csak vizet kapjon. Nincs kenyér (amúgy sem való kutyának), nincs nasi, semmi. Éhen nem fog halni, enni fog előbb-utóbb, ha ezt betartjátok.
2015. aug. 8. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!