Nem eszik a kutyám mit csináljak?
Hús, szalámi, tej, csont? Ezeket se szereti? Szerintem vidd el orvoshoz, ha már két hete nem eszik, biztos beteg!! Már olyan éhes lenne mostanra, hogy bármit megenne, én féltem, mert szerintem betegség. Nehogy elpusztuljon, vidd el dokihoz ma délelőtt!!
19L
Ha tényleg hetek óta semmit nem evett akkor vidd el orvoshoz mindenképp.
Egyébként meg ha úgy tűnik, hogy jól van akkor valószínűleg csak eszeget ő, annyitami épp elég neki, esetleg néhányan a családban nasiztatják, így nem éhes.
Ha kiderül, hogy nincs betegsége csupán tényleg finnyás, akkor egy kis szigorra kell fogni.
Nincs semmi nasi, ezt a család minden tagjának meg kell értenie. Nincs husi, csont, sajt a vacsorából, semmi.
Minden nap ugyan abban az időben rakj elé kaját, amit korábban megevett, pl jó minőségű kutyatápot. Beáztathatod kicsit vízve, hátha úgy jobban tetszik neki. Legyen ott max 15 percig, amit nem evett meg az elrakod, nincs több kaja aznapra, majd megkapja a maradékát a következő étkezésnél. Ne legyen mindig előtte a táp, amit nem evett meg.
Ha nem beteg és tényleg semmi nasit nem kap, nem kap jobbat, ha nem eszi meg a tápot, akkor hidd el előbb utóbb enni fog.
Egészséges kutya nem éhezteti magát halálra, ha következetes vagy előbb utóbb rá fog jönni, hogy nincs jobb és megeszi, ha nem akar éhenhalni.
Meleg van, én se eszem.
Inni iszik?
Nasit kap napközben? Jutifalat, bármi? Ha igen, azt be kéne fejezni sürgősen.
Mikor eteted? Minél későbbre kéne rakni, mert a meleg is elveszi a kutyák étvágyát.
Mennyit mozgatod? Mert az viszont meghozza :)
Állatorvos egyébként látta, vagy csak te gondolod, hogy nem egészségügyi probléma? Amelyik ismerősöm legutóbb azt hitte, meg tudja különböztetni a hisztit a betegségtől, pár napon belül altathatta el a kutyáját, végstádiumos rákos volt, és azért nem evett, csak hát ugye ez nincs a kutya homlokára írva. Két hét meg már különösen az az idő, amit a legtöbb kutya nem vállal be kaja nélkül, rendesen le is lehet már fogyva csórikám. Én megmutatnám dokinak, biztos ami tuti.
Tejet ne adj a kutyának!
Vidd orvoshoz. Ha két hete nem eszik, akkor valami baja van!
Akkor nem mondhatod, hogy nem eszik, igen is eszik mindenfélét egész nap, csak a kutyakaja nem kell neki, ami nyilvánvaló, mert minek enné meg, ha kap jobbat.
Semmi nasi nem engedélyezett, ha majd tényleg semmit nem eszik 1-2 napig hidd el jó lesz neki bármilyen kutyakaja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!