Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS. Hogy tarthatnám meg a...

SOS. Hogy tarthatnám meg a kutyám?

Figyelt kérdés
Már lebeszéltem az örökbeadást mert az 1éves mopszom rátámad a szüleimre ha zajokat hal, és beidegesedik rá pl.csengő, mobiltelefon, utcai zajok, vagy ha telefonon beszélnek valakivel, ez csak apánál van általában. egyszer a tesómat már megharapta pont egy ilyen miatt, és az asztalra menekült a kutya elől, aki idegbeteg módon oda is követte és tovább morgott és kapdosott felé, az volt a szerencse hogy volt rajta hám amit gyorsan megfogtam közben mondtam a tiltószót, és leemeltem onnan és bezártam a szobába, de ott még 5-10 percig őrjöngött. amikor ilyen van nem igazán hallgat a tiltószóra, és a kajával sem tudom elcsalni, mert amit máskor szépen lassan szinte elcsen a kézből arra ilyen helyzetekben úgy reagál hogy kitépi a kézből. rám 70%osan hallgat, de anyáékra egyáltalán nem. szerintem azért viselkedik így mert úgy gondolja hogy ők ugyanolyan rangúak, így ha pl. anya vagy apa leül a kanapéra ő is felpattan, és ha leteszik megint idegbeteg lesz. ők nem tiltottak neki semmit, sőt inkább kérlelgetik még mindig, de egyszerűen nem tudom megváltoztatni őket, mert nem értik meg. apa felnevelt egy németjuhászt, 3 keverék kuytánk is volt egyikkel sem voltak ilyen gondok mert mindig rájuk kiabált ha rosszak voltak, de most nem kiabál csak nyájas hangon gügyögi oda hogy nem. van két másik kutyánk is, először kijött velük, most ha a közelben vagyunk nekik menne. a kutyasulit csak úgy javasolták hogy ha mindannyian benne vagyunk akik érintkeznek napi szinten a kutyával, anyáék viszont hallani sem akarnak róla. egyrészt az anyagiak miatt is mert nem állunk túl jól, másrészt az alkalmazkodás miatt. van esély arra hogy egyedül végig csinálom vele a kutyasulit és megjavul? vagy jobb lenne neki egy új gazdi ahogy azt gondoltam. amióta elindítottuk a folyamatot sírok mert ha őszinte akarok lenni magamhoz egyáltalán nem akarom elveszíteni mert nagyon szeretem. és a másik. jelenleg nem vagyok otthon és a kutya otthon maradt. minden nap megkérdezem hogy viselkedik és anyáék szerint olyan mintha egy másik kutya lenne...ha ez kell inkább nem megyek haza soha csak maradhasson. kérlek segítsetek és ne támadjatok mert tudom hogy támadható de én megoldást szeretnék találni arra hogy együtt maradjunk ha van rá esély.
2015. aug. 7. 21:30
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Helo!

Ez talan segithet: [link]

2015. aug. 7. 21:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes végigcsinálni vele egy sulit,akkor is,ha odahaza nem tartják be a tanultakat vele.lehet a kutya azért van rendben,ha nem vagy ott,mert konkurenciát jelentettél.
2015. aug. 7. 21:57
 3/4 A kérdező kommentje:
én is ezt gondoltam, csak nem értem miért nem engem támad, miért anyát, apát vagy a tesómat? én letudtam többnyire nyugtatni az ilyen helyzetekben, meg is tudtam fogni és magamhoz húzni közbe meg azt mondogattam hogy marad, és olyankor mintha kezdett volna nyugodtabb lenni. persze azóta hogy harapássá fajult a helyzet már nem igazán merek hozzá nyúlni bedilizve.
2015. aug. 7. 22:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy állatorvosi vizsgálat nem ártana,akár szervi oka is lehet.Mindenképp jöl felszerelt rendelőben kell megoldani,ahol műszeres vizsgálatokat is végeznek.

Lehet ideggyenge is.Jó eséllyel papírok nélküli olcsö kutya.

Ha tenyésztőtől van,fordulhatsz hozzá bizalommal.

2015. aug. 7. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!