Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon szeretnék kutyát, de...

Nagyon szeretnék kutyát, de nincs rá annyi pénzem, hogy normális helyről tudjak venni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ami nagyon tetszene az a berni pásztor, golden és labrador retriver, hovawart. Tudom, hogy ezeknek a kutyáknak nagyon magas az áruk, megvenni sajnos nem tudom. Pesttől elég messze lakunk, ott láttam fajtamenhelyeket is, viszont nem tudom hogyan tudnánk onnan megszerezni a kutyust. Akinek van jó ötlete, kérem segítsen. Köszönöm.
2010. márc. 8. 12:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
mi 60000-ért vettünk tenyésztőtől jó törzskönyvvel rendelkező, hibátlan hovawart kiskutyát, gyönyörű, egészséges, okos és gyerekszerető. de, ahogy már többen is írták, az etetése elképesztően sokba kerül (igaz, mi royal canin-nal etetünk...)
2010. márc. 8. 14:29
 12/18 anonim ***** válasza:
Igen, nagytestű esetén a "drága" 100-150.000 forintos tenyésztői vételár kb. a kutya fél éves tartási költsége. Magyarul, ha a leendő gazdi fél évvel korábban elkezdi félretenni a havi húszezer forintokat, akkor már meg is van a kiskutya ára, mire az elhozható.
2010. márc. 8. 14:30
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Menj el menhelyre, lehet egy keverék kutyusba szeretsz bele!

Viszont ha egy nagytestű kutya árát nem tudod megfizetni, akkor gondolj az etetés költségeire. Igaz én túlzásba viszem, de nekem csak a kaja és állatorvos és spot on és minden egyébbel átlagosan 30 000 ft havonta a kutyus!!

2010. márc. 8. 15:20
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
a kutya nem csak egy egyszeri költség... főleg nem egy nagytestű! élelmezni, oltatni kell, és ha betegsége lesz vagy balesete, akkor bizony kb. egy vételi árnyi összeget is ott lehet hagyni... érdemes lenne ezt átgondolni, mielőtt kutyát veszel!
2010. márc. 8. 16:44
 15/18 anonim ***** válasza:

[link]

Az ország különböző menhelyein lévő labik és goldenek:

[link]

[link]

Itt egy howi:

[link]

De látogass ki a környezetedben lévő menhelyekre, sintértelepekre, simán lehet, hogy beleszeretsz egy tündéri keverék kutyába!

2010. márc. 8. 19:15
 16/18 Akiteki ***** válasza:

Igazad van, nincs garancia rá, hogy menhelyről olyan egészséges kutyát kapsz, mint ha egy jó tenyészetből vennéd garanciával. De:

- Nem fogod támogatni az olcsókutya szaporítót

- Megmentesz egy életet, és ezért ő is hálás lesz és Téged is jó érzéssel tölt el.

Gondold végig.

2010. márc. 8. 20:17
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm ismét a linkeket. Gyönyörűek a kutyusok. Többet is tudnék választani. Egyenlőre a környékünkön nem találtam olyan menhelyt, ahol lenne, labrador, vagy golden. Majd még keresgélek. Pesten milyen sok van. Kár, hogy nem arra lakom.

Annyira sajnálom azokat a kutyákat, akiknek nincs szerető gazdijuk. Mindig nagy állatbarát voltam. Ha sok pénzem lenne, tuti menhelyeknek adnám. Remélem, azért majd valamikor sikerül nekem is találni egy olyan kutyát, akivel majd hosszú évekig élhetünk nagy barátságban.

2010. márc. 11. 22:56
 18/18 anonim ***** válasza:

berni mentő csapat

bmcs.fw.hu

szerintem megéri örökbefogadni innen egy kutyust...

2010. máj. 5. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!